Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 270 (6980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 29 noiembrie – 5 decembrie

”Patrimoniul Centenarului”, la  Uzina de Apă din Suceava

La fosta Uzină de Apă din Suceava, str. Apeductului nr 4, actualmente sediul Filialei Nord-Est a Ordinului Arhitecţilor din România şi al Sucursalei Suceava – Botoşani a Uniunii Arhitecţilor din România, s-a deschis expoziţia ”Patrimoniul Centenarului”. Expoziţia cuprinde câteva zeci de panouri cu principalele lucrări şi proiecte de arhitectură şi urbanism, remarcabile pentru evoluţia domeniului din zona Sucevei şi a Bucovinei. De asemenea, sunt prezentate şi lucrări de arhitectură realizate în perioada interbelică şi aflate pe teritoriul României de atunci, respectiv în zonele Cernăuţi, Chişinău (Basarabia) şi Balcic (Cadrilater) şi care prin valoarea lor marchează istoria arhitecturii noastre. Sunt prezentate şi personalităţi care au realizat opere marcante, originale sau restaurări de monumente istorice, în zona Sucevei şi Bucovinei, precum arhitecţii Karl Romstorfer, Nicolae Porumbescu, Ioana Grigorescu sau Virgil Antonescu. Un spaţiu amplu a fost rezervat perioadei anilor 1920 – 1940, când arhitectura noastră a evoluat rapid de la stilul neoromânesc târziu la un limbaj modernist, epocă în care creaţia arhitecturală românească s-a ridicat, realmente, la un nivel valoric european. De asemenea sunt prezentate construcţii realizate în anii 1960 – 1970, perioada regimului comunist în care, totuşi, a existat un anumit ”dezgheţ” cultural care a permis evoluţii benefice şi în domeniul arhitecturii şi urbanismului. Evenimentul dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri se adresează atât profesioniştilor avizaţi, cât şi publicului larg interesat de contactul cu istoria arhitecturii contemporane româneşti. Expoziţia este deschisă între orele 10.00 – 15.00 până în data de 12 decembrie a.c.

 

Joi, 29 noiembrie

Gala Voluntarilor din cadrul evenimentului „Festivalul Şanselor Tale”, ediţia a XV-a

Joi, 29 noiembrie, începând cu ora14:00, în Sala ,,Ștefan cel Mare’’ din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, Asociaţia “Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina” vă invită să participaţi la Gala Voluntarilor din cadrul evenimentului „Festivalul Şanselor Tale”, ediţia a XV-a 2018, organizat sub egida „Anul european al învăţării la locul de muncă”. "Această acţiune, ajunsă deja la a XV-a ediţie, este dedicată voluntarilor organizaţiei noastre, oamenilor care sunt motorul ideilor şi proiectelor noastre. Ne dorim ca prin intermediul Galei Voluntarilor să apreciem eforturile acestora şi să le prezentăm şi altor potenţiali voluntari ce proiecte avem în derulare. Dincolo de modestia actului benevol şi a gesturilor de implicare anonimă este nevoie şi de acceptarea mulţumirii şi recunoştinţei celor ajutaţi sau sprijiniţi. Aşadar, în cadrul evenimentului vom povesti despre finanţări actuale, campanii şi acţiuni de voluntariat cu accent pe voluntarii implicaţi în aceste proiecte. Pentru mai multe informaţii, puteţi să ne contactaţi la adresa de email: instruire.institutulbucovina@gmail.com sau telefon 0755816926, persoana de contact Daniel Lungu", anunţă organizatorii.

 

Vineri, 30 noiembrie

Derby-ul judeţean dintre Foresta Suceava şi Bucovina Rădăuţi

Stadionul Areni va găzdui vineri, cu începere de la ora 14.00, derby-ul judeţean dintre Foresta Suceava şi Bucovina Rădăuţi. Partida contează pentru ultima etapă a turului ediţiei de campionat 2018-2019 a Ligii a III-a de fotbal. Costul unui bilet de intrare este 10 lei, însă copiii sub 14 ani şi femeile au accesul gratuit. Invitat special la această întâlnire este fostul mare internaţional francez Nicolas Anelka.

 

Sâmbătă, 1 decembrie

Ceremonial militar şi expoziţie de tehnică militară, în centrul Sucevei, de Ziua Naţională a României

Ceremonial militar şi expoziţie de tehnică militară, în centrul Sucevei, de Ziua Naţională a României. Evenimentul va începe la ora 13:00, cu primirea oficialităţilor, salutul drapelului de luptă şi alocuţiunea de deschidere. După intonarea Imnului de Stat, vor urma oficierea serviciului religios, alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului, rostite de reprezentanţii autorităţilor publice judeţene şi locale, şi ceremonialul de depunere de coroane. Retragerea cu torţe se va desfăşura, la ora 18:00, de pe esplanada Casei de Cultură, prin faţa Palatului Administrativ, urmând apoi traseul Piaţa Tricolorului - Palatul de Justiţie - Primărie – ISU „Bucovina” Suceava.

În expoziţia care va fi amplasată în faţa Palatului Administrativ va fi prezentată tehnică militară de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Bogdan Vodă” Suceava, ISU Bucovina, IPJ Suceava, Serviciul Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Suceava, potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Prefecturii Suceava.

 

Miercuri, 5 decembrie

Recital Andrei Păunescu şi invitaţii, la USV

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii din Suceava pregăteşte miercuri, 5 decembrie, un recital cu Andrei Păunescu şi invitaţii săi. Evenimentul este programat de la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt”, din str. Universităţii, nr. 13. Preţul unui bilet este de 10 lei sau 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Bilete şi informaţii la ccs-sv.ro, biletesuceava.ro sau la 0752 0922 606.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei