De Ziua Bucovinei

5.000 de porții de fasole și cârnați, împărțite în centrul Sucevei



5.000 de porții de fasole și cârnați, împărțite în centrul Sucevei, la Ziua Bucovinei
5.000 de porții de fasole și cârnați, împărțite în centrul Sucevei, la Ziua Bucovinei

Autoritățile sucevene au făcut mai ușor de suportat gerul pentru cei care au participat la evenimentele dedicate Zilei Bucovinei, împărțind 5.000 de porții de fasole gătită la ceaun, cu cârnați făcuți la cuptor, pentru cei care nu țineau post, bunătățile gătite de priceputele bucătărese ale Cantinei de Ajutor Social fiind „stropite” cu vin fiert.
Pentru a oferi aceste preparate culinare la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu România, au fost alese la mână 300 de kilograme de fasole, au fost spălate, curățate și rase 100 de kilograme de morcovi, precum și 100 de kilograme de ceapă, călită apoi în ulei.
Acestora li s-au adăugat 60 de kilograme de gogoșari, toate ingredientele fiind apoi mixate treptat în ceaunele unde erau fierte boabele de fasole.
Festinul culinar oferit de Primăria Suceava participanților la Ziua Bucovinei nu a afectat deloc bugetul local, toate ingredientele provenind din donații.



Recomandări

Defilare cu 200 de soldați, expoziție de tehnică militară, vin fiert și fasole cu ciolan, în centrul Sucevei, de Ziua Națională

Defilare militară și expoziție de tehnică militară de Ziua Națională a României, în centrul Sucevei
Defilare militară și expoziție de tehnică militară de Ziua Națională a României, în centrul Sucevei

Defilare cu 200 de soldați, expoziție de tehnică militară, vin fiert și fasole cu ciolan, în centrul Sucevei, de Ziua Națională

Defilare militară și expoziție de tehnică militară de Ziua Națională a României, în centrul Sucevei
Defilare militară și expoziție de tehnică militară de Ziua Națională a României, în centrul Sucevei

De-ale gurii…și gâtlejului (3). De la mămăligă la…furculiță!