Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 260 (6970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Participare din şase ţări

Prima activitate transnaţională de învăţare a antreprenoriatului social, găzduită de Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, în perioada 5-9 noiembrie, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a găzduit prima activitate transnaţională de învăţare a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ KA 229 English for Social Entrepreneurship. Acest proiect implică instituţii din şase ţări diferite: România, Italia, Lituania, Polonia, Spania şi Turcia.

Toate cele şase şcoli partenere din proiect îşi propun să dezvolte cunoştinţele elevilor legate de antreprenoriatul social, precum şi cunoaşterea limbilor străine, acordând o atenţie specială limbii engleze ca limbă universală a comunicării internaţionale.

„Antreprenoriatul social este un domeniu care nu este atât de bine dezvoltat şi discutat în ţările implicate în proiect. Aici scopul principal al antreprenorului social nu este de a face profit, ci de a implementa activităţi care vor duce la rezolvarea unei nevoi sociale. Profesorii implicaţi cred că elevii lor trebuie să înveţe de la o vârstă fragedă cum să aibă grijă de ceilalţi şi de societatea în care trăiesc. Proiectul îşi propune să realizeze un site web, să-i înveţe pe elevi cum să completeze un CV în format Europass, cum să realizeze un plan de afaceri viabil pentru fiecare ţară implicată în proiect, crearea unor broşuri informative, a unei reviste, a unui DVD şi a unui clip de prezentare, organizarea unor ateliere de lucru”, a explicat coordonatorul proiectului, prof. Daniela Rotaru.

Pe parcursul celor cinci zile de activităţi de învăţare/predare/formare, profesorii şi elevii implicaţi au luat parte la workshopuri care au avut ca temă principală antrepenoriatul social, o lecţie CLIL cu aceeaşi temă în cadrul căreia elevii au învăţat lucruri noi despre antreprenoriatul social, îmbunătăţindu-şi în acelaşi timp şi cunoştinţele de limba engleză cu termeni specifici. De asemenea, au fost organizate vizite la fabrici de succes din zonă pentru ca membrii participanţi la acest proiect să cunoască domeniile în care se pot dezvolta afaceri în zona noastră.

Participarea la acest proiect le-a oferit elevilor posibilitatea de a-şi exersa abilităţile de comunicare în limba engleză şi cele de antreprenoriat social, în acelaşi timp învăţând lucruri folositoare şi legând noi prietenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima activitate transnaţională de învăţare a antreprenoriatului social, găzduită de Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”Suceava.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima activitate transnaţională de învăţare a antreprenoriatului social, găzduită de Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei