Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 260 (6970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drum lung

Micuța Larisa Airinei a fost transferată la un spital din București cu ambulanța, din cauza vremii nefavorabile zborului în Capitală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condițiile meteo nefavorabile zborului, respectiv ceață și vânt în zona București, au împiedicat transferul cu elicopterul de la Spitalul de Urgență Suceava, la  Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii ”Maria Sklodowska-Curie” din Capitală, a micuței Larisa Airinei, fetița femeii în vârstă de 40 de ani care a murit miercuri la prânz, după ce a fost lovită de o mașină pe o trecere de pietoni din centrul Sucevei. Fetița, care se afla împreună cu mama ei, a fost de asemenea accidentată grav și a fost internată în comă, la spitalul sucevean. Având în vedere starea extrem de gravă în care se afla, decizia familiei și a medicilor din Terapie Intensivă a fost de a transfera copilul la un spital clinic de copii. După ce Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a refuzat internarea, medicii suceveni au căutat o clinică pentru copii în București și au primit încă de joi acceptul de la Spitalul ”Maria Sklodowska-Curie”. Dacă inițial s-a discutat de un transfer cu elicopterul, vremea nefavorabilă zborului a făcut ca până la urmă transportul să fie efectuat ieri, cu ambulanța. „Este un drum de 6-7 ore, dar sperăm să fie totul bine. Fetița respiră bine, respiră singură, este stabilă din punct de vedere al funcțiilor vitale. Îmbunătățirea este minimă, abia sesizabilă, dar ne bucurăm că există”, a declarat, ieri, medicul-șef al secției ATI din Spitalul de Urgență Suceava, dr. Dorin Stănescu.

Reamintim că în urma accidentului de miercuri, Larisa, în vârstă de un an şi 6 luni, a suferit leziuni grave, cel mai grav fiind traumatismul cranio-cerebral cu hemoragie cerebrală care nu a fost operabilă.

Mama ei, Irina, maior în cadrul Școlii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, nu a avut nici o șansă după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autoturism care circula cu viteză excesivă.

Ieri, jandarmi din toată țara au ținut un moment de reculegere pentru colega lor.

La 14.22, ora accidentului, jandarmii s-au oprit din misiunile lor și au păstrat un moment de reculegere. Așa au făcut și procedat și cei care se aflau în misiune la meciul de fotbal de Liga a III-a, desfășurat ieri după-amiază, pe stadionul Areni. 

De asemenea, colegii Irinei fac un apel umanitar pentru sprijinirea familiei ei. Cei care pot ajuta financiar au la dispoziție contul RO87 UGBI 0000 3320 0310 7RON, deschis la Garanti Bank Suceava, pe numele Maniliuc Victor Daniel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micuța Larisa Airinei a fost transferată la un spital din București cu ambulanța, din cauza vremii nefavorabile zborului în Capitală.
 Vizualizări articol: 5344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Micuța Larisa Airinei a fost transferată la un spital din București cu ambulanța, din cauza vremii nefavorabile zborului în Capitală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minus zero coordonare si cooperare trimis de
(17 nov 2018, 22:01:14
de ce nu s-a apelat la aeronave ale armatei? chiar nu s-a gasit un avion disponibil care sa poata efectua aceasta misiune? sau nu s-a solicitat?
nemaipunand la socoteala ca in unitatile ale aviatiei militare exista serviciul de lupta interventie umanitara, activ 24 din 24 cu elicoptere si piloti foarte bine pregatiti ca LA ORICE ORA sa execute misiuni in conditii meteo cu mult mai dificile decat cele reclamate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei