Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 260 (6970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mult prea multe

Creștere îngrijorătoare a numărului de accidente mortale pe trecerile de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cumplita tragedie petrecută miercuri la prânz pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție Suceava, când o femeie în vârstă de 40 de ani a fost accidentată mortal, iar fiica ei, în vârstă de un an și jumătate, a fost accidentată grav, fiind în comă, este doar ultima dintr-o serie de accidente mortale care se petrec pe locurile marcate din județul nostru.

O analiză a polițiștilor suceveni arată o creștere îngrijorătoare, alarmată, a numărului de accidente care au avut loc în acest an din cauza șoferilor care nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare.

 

Nici un mort anul trecut, șapte în 2018

După cum ne-a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, cifrele arată că la nivel de județ, de la începutul anului 2018, au avut loc 22 de accidente din cauza neacordării de prioritate pietonilor. În urma acestor 22 de accidente produse la trecerile de pietoni au murit 7 oameni, iar alți 17 au fost răniți grav.

Prin comparație, în 2017, de la începutul anului și până la jumătatea lunii noiembrie, la trecerile de pietoni au fost 9 accidente, soldate nouă răniți grav, dar nici un decedat.

 

Creșteri care trebuie să dea de gândit tuturor

Așadar, creșterile la acest capitol sunt foarte mari și trebuie să dea de gândit tuturor:  șoferilor, pietonilor, șefilor din poliție, dar și administratorilor drumurilor publice.

Fiecare ar trebui să mediteze puțin la aceste cifre și să înțeleagă că problema este foarte serioasă.

Primii care ar trebui să conștientizeze pericolul sunt șoferii, unii dintre ei ignorând orice regulă elementară de condus preventiv în apropiere de trecerile de pietoni. Și aceștia din urmă, chiar dacă sunt suverani pe trecere, ar trebui să fie mult mai atenți la câteva detalii care pot face diferența dintre viață și moarte: să nu traverseze prin spatele unor mașini  și în general prin locuri în care nu este vizibilitate; să fie siguri că șoferii de pe ambele sensuri, ori ambele benzi dacă este cazul, i-au văzut și au încetinit, înainte de a face pasul în fața mașinilor.

În privința polițiștilor rutieri, aceștia au la dispoziție din acest an mult mai multe radare (cele de pe autospeciale, plus cele cinci radare pistol) și ar trebui să le folosească foarte intens la acțiuni la trecerile de pietoni. Aceste radare au și camere care pot surprinde șoferii care nu acordă prioritate pietonilor. 

În fine, poate cel mai important rol îl au administratorii drumurilor, fie că este vorba de străzi din municipii, drumuri județene sau drumuri naționale. Având în vedere situația privind accidentele, este clar că trebuie luate măsuri de obligare a șoferilor de a încetini în apropierea unor treceri ori de semaforizare a acestora, acolo unde este posibil acest lucru.

În municipiul Suceava sunt cele mai multe treceri de pietoni pentru care trebuie luate măsuri urgente de reducere a riscului de accidente.

 

Multe alte accidente grave din cauza traversărilor neregulamentare ale pietonilor

Statisticile poliției mai arată că și mai mulți pietoni cad victime în accidente rutiere după traversări neregulamentare. În 2018, până acum, din cauza traversărilor neregulamentare au avut loc 35 de accidente grave, soldate cu 7 morți și 28 de răniți grav. Anul trecut, tot în același interval, au avut loc 34 de accidente, soldate cu 14 morți și 20 de răniți grav.

 

Încă un accident pe trecerea de pietoni, în municipiul Suceava

Joi seară, la o zi după tragicul accident din fața Palatului de Justiție Suceava, a mai avut loc un accident la o trecere de pietoni din municipiul Suceava.

O femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, aflată la volanul unui Opel Corsa, pe strada Mihai Viteazul, pe direcția dinspre Cinema Modern spre Policlinică, l-a accidentat pe un bătrân în vârstă de 80 de ani, din Suceava, care, rezultă din cercetările preliminare ale polițiștilor, era angajat regulamentar în traversarea străzii, de la dreapta spre stânga, având în vedere direcția de deplasare a mașinii.

Pietonul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat preliminat cu o contuzie de genunchi drept. Conducătoarea auto nu consumase alcool. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere îngrijorătoare a numărului de accidente mortale pe trecerile de pietoni.
 Vizualizări articol: 5204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Creștere îngrijorătoare a numărului de accidente mortale pe trecerile de pietoni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei