Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte finanţate

20 de suceveni s-au întors acasă din Diaspora pentru a-şi începe propriile afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de suceveni plecaţi de mai mulţi ani la muncă în străinătate s-au decis să se reîntoarcă acasă pentru a-şi deschide propriile afaceri, după ce au primit, fiecare dintre ei, o finanţare de până în 40.000 de euro. Finanţarea a fost acordată prin intermediul programului „A.C.A.S.Ă. - Antreprenoriat, Curaj, Atitudine, Siguranţă, Ambiţie”, unul dintre partenerii programului fiind Asociaţia Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava. La finalul săptămânii trecute, în prezenţa preşedintelui acestei Asociaţii, Liliana Agheorghicesei, a avut loc semnarea contractelor de acordare a subvenţiilor financiare acordate pentru câştigătorii concursului de planuri de afaceri depuse în cadrul programului „ACASĂ”. Liliana Agheorghicesei a ţinut să sublinieze faptul că, prin acest program, visul celor din Diaspora de a se întoarce acasă a prins contur şi a devenit realitate. Ea a arătat că acest program a avut ca scop sprijinirea cetăţenilor români stabiliţi în străinătate ce vor să se întoarcă acasă pentru a-şi deschide propriile afaceri, fiind implementat în patru regiuni ale ţării, printre care şi cea de Nord-Est. Liliana Agheorghicesei a arătat că în total, în acest program s-au înscris 630 de persoane din Diaspora, în final fiind selectate 76 de planuri de afaceri. Ea a subliniat faptul că numai în Regiunea de Nord-Est au fost finanţate 22 de proiecte, dintre acestea 20 fiind din judeţul Suceava. „Este un moment emoţionant şi de împlinire a visurilor dumneavoastră, prin acest proiect prin care am încercat să trecem de la vorbe la fapte. Ne dorim multe pentru mediul de afaceri şi pentru întreaga comunitate, dar dacă nu ne implicăm vom rămâne la faza de declaraţii. Iar prin aceste contracte semnate, patronatul nostru nu mai este la această fază”, a spus Liliana Agheorghicesei.

La semnarea contractelor au fost prezenţi suceveni plecaţi la muncă în Anglia, Portugalia, Italia sau Belgia şi care au declarat că doar după ce au participat la acest program şi au reuşit să obţină finanţarea proiectului depus au decis să se reîntoarcă acasă pentru a dezvolta o afacere. De precizat că afacerile care vor fi înfiinţate de sucevenii care au decis să se reîntoarcă acasă din străinătate vor fi în diverse domenii de activitate, printre care construcţii, patiserie, producţie de încălţăminte, service auto, confecţii metalice, restaurante, construirea unor terenuri de fotbal şi padball şi activităţi recreative, pictură pe ceramică, ipsoserie, turism, sisteme energetice eficiente, sisteme de încălzire inovative sau fabricarea de paste făinoase. Trebuie spus că prin fiecare afacere finanţată prin acest program vor fi create câte două locuri de muncă noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de suceveni s-au întors acasă din Diaspora pentru a-şi începe propriile afaceri.
 Vizualizări articol: 3678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
20 de suceveni s-au întors acasă din Diaspora pentru a-şi începe propriile afaceri3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei