Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

La Siret a fost dezvelit bustul ÎPS Vladimir de Repta, „Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Patria Mamă la 1918”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile din Siret, cele judeţene şi parlamentari suceveni au participat, la finalul săptămânii trecute, la dezvelirea şi sfinţirea bustului fostului mitropolit al Bucovinei ÎPS Vladimir de Repta, cunoscut ca Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Patria Mamă, la 1918. Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. La evenimentul de la Siret au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul oraşului, Adrian Popoiu, prefectul Mirela Adomnicăi şi deputatul Dumitru Mihalescul. După slujba de sfinţire, Gheorghe Flutur a precizat că dezvelirea şi sfinţirea bustului fostului Mitropolit Vladimir de Repta face parte din seria de evenimente organizate în judeţ cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. „În judeţul Suceava administraţiile locale organizează, în acest an al Centenarului Marii Uniri, mai multe evenimente de omagiere a personalităţilor şi a meritelor celor care au contribuit la Unirea Bucovinei cu Ţara şi la Marea Unire, şi care au marcat viaţa din Bucovina acelor vremuri”, a spus Flutur.

La rândul său, primarul Adrian Popoiu a precizat că evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate cu prilejul ediţiei a XXVII-a a „Zilelor Culturii la Siret”. El a precizat că bustul este amplasat la Biserica „Sfânta Treime”, construită în secolul al XIV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi biserici de piatră din Moldova. De precizat că ansamblul Bisericii „Sf. Treime” a fost inclus pe lista monumentelor istorice din judeţul Suceava în anul 2015.

Pe de altă parte, Adrian Popoiu a precizat că tot în cadrul „Zilelor Culturii la Siret” a avut loc şi sesiunea de comunicări şi dezbateri „Sireteni în centru”, în cadrul căreia s-a acordat distincţia „Scutul Muşatinilor” unor personalităţi locale, respectiv Călin Ciubotari - teatrologie (critic de teatru), Arnold Cobilanschi - sport (director Eurosport România), Valentin Ianoş - muzică (manager Casa de Cultura a Studenţilor din Suceava), Ioan Filipciuc - literatură (profesor, publicist, istoric) şi
elevei Ana Maria Aioanei, care a ocupat locul al III-lea la olimpiada internaţională de neogreacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Siret a fost dezvelit bustul ÎPS Vladimir de Repta, „Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Patria Mamă la 1918”.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Siret a fost dezvelit bustul ÎPS Vladimir de Repta, „Mitropolitul Unirii Bucovinei cu Patria Mamă la 1918”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei