Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Exerciţiu

Contingent numeros dislocat de la Suceava pentru cutremurul devastator de la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucovina Suceava a fost în alertă de grad zero, iar o bună parte din tehnica din dotare, dar şi un contingent numeros de oameni a ajuns în capitală pentru a participa la cel mai mare exerciţiu în care este simulat un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter.

„Din cadrul unităţii noastre s-au deplasat la Bucureşti şase autoturisme, o autospecială de primă intervenţie şi comandă + remorcă cu PMA 1, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea, nouă ambulanţe SMURD, o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM), un echipaj de căutare canină, o autospecială CBRN şi remorcă de decontaminare, patru microbuze, două camioane de intervenţie, un punct de comandă mobil, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 158 cadre. O parte s-au întors la bază, iar altele probabil vor reveni la Bucureşti, în funcţie de scenariile care apar pe parcurs”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată.

De altfel, Alin Găleată este unul din cei şapte comunicatori aleşi de la nivelul întregii ţări pentru a participa la acest eveniment. El face parte din Centrul Naţional de Comunicare şi Informare şi oferă periodic date despre cursul şi consecinţele cutremurului.

Potrivit scenariului exerciţiului, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a dus la distrugerea şi avarierea a numeroase clădiri ale administraţiei publice centrale şi locale, unităţi medicale, clădiri de locuit, obiective sociale, precum şi a infrastructurii (reţele de alimentare cu energie electrică, gaze, staţii de tratare şi de epurare, sisteme de transport şi distribuţie carburant, căi de transport rutiere, feroviare).

Peste două mii de persoane decedate s-au înregistrat în urma cutremurului de 7,5 grade pe scara Richter, victimele fiind preluate cu o morgă mobilă şi duse la INML pentru identificare, acesta este bilanţul prezentat duminică în cadrul exerciţiului naţional "SEISM 2018".

Potrivit organizatorilor exerciţiului, un număr de 2.098 persoane au fost declarate decedate, 3.912 răniţi, 7.250 persoane dispărute, 30.000 persoane sinistrate şi 130.000 de persoane afectate.

De asemenea, 30.000 de consumatori nu au energie electrică şi 25.000 de persoane nu au acces la reţeaua de alimentare cu apă. Au fost distruse 250 de case şi avariate alte 900. Potrivit scenariului, morga mobilă şi-a continuat deplasarea în mai multe zone din Bucureşti, de unde au fost preluate persoanele decedate în vederea transportării la INML.

În urma apelului internaţional pe care România l-a lansat ca urmare a cutremurului de sâmbătă, au ajuns în ţară şi şapte ambulanţe din Austria, patru ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posturi medicale avansate nivel I, din Italia şi trei camioane din Austria.

Peste 150 de medici şi asistenţi medicali din Israel cu un spital mobil tip III, unde vor fi asigurate inclusiv intervenţii chirurgicale complexe, au ajuns în cursul nopţii de sâmbătă în Centrul 70 Geniu Aviaţie Pantelimon, în cadrul exerciţiului "SEISM 2018".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contingent numeros dislocat de la Suceava pentru cutremurul devastator de la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contingent numeros dislocat de la Suceava pentru cutremurul devastator de la Bucureşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei