Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Elevii şi preşcolarii din Marginea, angrenaţi în mai multe acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere au avut loc la Marginea, atât la şcoala generală din această localitate, cât şi la liceul tehnologic. În acţiuni au fost implicaţi peste 500 de elevi, iar în cadrul acţiunii au fost prezentate materiale cu tematică preventivă, s-au vizionat filme educative şi au avut loc discuţii cu elevii, părinţii şi cadrele didactice. De asemenea, poliţiştii au organizat şi alte tipuri de acţiuni, toate menite să-i conştientizeze pe elevi despre „jungla” numită stradă.

La Şcoala Generală Nr. 2 Marginea, poliţiştii au organizat un concurs cu chestionare cu tematică rutieră, iar elevii selecţionaţi din toate clasele şcolii au participat individual şi pe echipe la concurs, cu toţii primind materiale preventive, agende personalizate şi elemente de birotică.

Sub coordonarea directorului Daniela Cristina Casandra, elevii acestei şcoli au organizat o activitate de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, şi, împreună cu poliţiştii, au stilizat din candele aprinse, numărul persoanelor decedate de la începutul anului în accidente rutiere pe raza judeţului Suceava.

Acţiunile preventive s-au extins şi la nivelul preşcolarilor. Împreună cu reprezentantul Alecs Group s-a trecut la inscripţionarea trecerilor de pietoni cu mesaje preventive atât pentru micuţi cât şi pentru părinţi.

Ciclul de prevenţie în rândul elevilor s-a încheiat la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea. Elevii din clasele mari au primit recomandări privind conducerea bicicletelor şi mopedelor pe drumurile publice, iar cei din clasele mici au constituit patrule şcolare şi i-au ajutat pe poliţişti să dirijeze circulaţia în zona trecerii de pietoni care a fost inscripţionată cu mesaje preventive.

„Micii poliţişti care au participat la diferite activităţi preventive au primit veste reflectorizante şi calitatea de poliţist junior. Toţi elevii participanţi la activităţi au primit pachete cadou puse la dispoziţie de Selgros Suceava, partener al IPJ Suceava în organizarea de activităţi preventive. Acestea sunt doar câteva modalităţi de a-i implica pe copii în acţiunile preventive. Poliţiştii din Marginea împreună cu Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava vor derula activităţi preventive axate pe diverse segmente infracţionale, în lunile octombrie şi noiembrie urmând a fi abordată cu prioritate problematica furturilor din societăţi comerciale”, a anunţat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şi preşcolarii din Marginea, angrenaţi în mai multe acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şi preşcolarii din Marginea, angrenaţi în mai multe acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei