Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Tăieri ilegale și transporturi fără acte, depistate în timpul unei acţiuni a poliţiștilor și silvicultorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune organizată de poliţiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și de cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcţiei Silvice Suceava, s-a derulat în perioada 04-11 septembrie, în zona exploatărilor forestiere și pe drumurile publice ale judeţului. Acţiunea a vizat prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

În timpul acesteia au fost efectuate 44 de controale, fiind aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 98.680 lei. În același timp oamenii legii au confiscat aproximativ 20 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 3.996 lei.

Astfel, vineri seara, în jurul orei 21.00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 176C, în comuna Brodina, o autoutilitară condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă și transport pentru materialul lemnos, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici. În urma inventarierii materialului lemnos aceștia au stabilit că șoferul transporta ilegal cantitatea de 13,13 metri cubi lemn rotund de esenţă rășinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor legale, iar materialul lemnos în valoare de 2.153 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Brodina, autoutilitara fiind în același timp indisponibilizată.

Sâmbătă la prânz, în jurul orei 12.00, poliţiștii Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au fost sesizaţi despre faptul că trei persoane necunoscute au tăiat și sustras material lemnos de pe terenul unui bărbat din comuna Horodnic de Sus. Poliţiștii deplasaţi la faţa locului au identificat, abandonat pe un drum comunal din zona Hardic,un autoturism încărcat în partea din spate cu materialul lemnos. La scurt timp au fost identificaţi și autorii faptei, ca fiind trei bărbaţi din comuna Horodnic de Sus, care în aceeași zi au tăiat și sustras trei arbori, doi arbori din specia plop și unul din special răchită. Lemnul  a fost recuperat și lăsat în custodia proprietarului, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăieri ilegale și transporturi fără acte, depistate în timpul unei acţiuni a poliţiștilor și silvicultorilor.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăieri ilegale și transporturi fără acte, depistate în timpul unei acţiuni a poliţiștilor și silvicultorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei