Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Băutura, bat-o vina!

Şi-au plătit în alcool moartea lor şi a prietenilor cu care au plecat la drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băutura şi viteza excesivă sunt principalele motive care au dus la două dintre tragediile care s-au petrecut la începutul acestei luni pe străzile din municipiul Suceava. Analizele de sânge au demonstrat că înainte de a pleca la drum, conducătorii vehiculelor care au provocat moartea a cinci persoane erau băute zdravăn.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 1 spre 2 septembrie, pe strada Parcului din municipiul Suceava, un autoturism BMW, care venea spre Suceava, a fost scăpat de sub control într-o curbă la stânga, în zona restaurantului Brădet. Autoturismul condus cu viteză excesivă a lovit un stâlp de beton, s-a dus într-un copac, iar apoi s-a răsturnat pe cupolă, pe carosabil.

De aici a rezultat moartea celor trei pasageri, anume Nicuşor Ionuţ Reuţ, în vârstă de 19 ani, Paul Cătălin Puşcaşu, în vârstă de 33 de ani, şi Adrian Gheorghe Cojocariu, de 31 de ani, toţi din Șcheia. La volan se afla Nicuşor Ionuţ Reuţ, care se urcase la volan după ce consumase băuturi alcoolice, alcoolemia fiind de 1,15 grame la mie în sânge.

Conform unor martori, cei trei au fost văzuţi la terasa unui local de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. Suspiciunea că tinerii ar fi consumat alcool s-a adeverit după analizele de laborator. Paul Cătălin Puşcaşu era tatăl unui copil de nici 2 ani de zile.

Un alt accident din care a rezultat moartea altor două persoane s-a petrecut în seara de duminică spre luni, respectiv 2 spre septembrie 2018.

Cumplitul accident rutier s-a petrecut pe artera principală a municipiului Suceava. O motocicletă Kawasaki pe care se aflau două persoane a ajuns sub roţile unui autocar, suferind leziuni incompatibile cu viaţa.

Cei doi tineri, unul în vârstă de 29 de ani şi unul de 17 ani, au murit după ce motocicleta cu care circulau a intrat sub un autocar din Ucraina, în care se aflau 67 de oameni. Autocarul intrase în Suceava dinspre Fălticeni şi a coborât pe artera principală, iar şoferul ucrainean, un bărbat de 37 de ani, a efectuat viraj la stânga, spre Calea Obcinilor, pentru a ieşi din oraş şi a merge mai departe spre Siret.

Din imaginile surprinse în momentul tragediei, autocarul virează spre stânga, iar în momentul următor se vede motocicleta care vine din sens opus, dinspre Spitalul Judeţean. Tânărul care conducea motocicleta vede autocarul în mijlocul intersecţiei şi se lasă pe o parte, pe carosabil. Motocicleta se izbeşte în partea din faţă a autocarului, în timp ce tinerii din şa se duc fix sub roţile autocarului. Din păcate, şoferul autocarului nu a realizat ce se întâmplă şi nu a oprit, trecând cu roţile din spate peste cei doi.

Posesorul motocicletei, Alexandru Lucescu, avea 29 de ani, era din Ipoteşti şi era venit acasă în concediu, lucrând în Italia. Pasagerul era Ionuţ Ghivnici, de 17 ani, din Tişăuţi-Ipoteşti. Şi în acest caz, consumul de băuturi alcoolice a jucat un rol extrem de important în tragedie.

Alexandru Lucescu avea o alcoolemie de 2,15 grame la mie în sânge, iar potrivit specialiştilor consumul de alcool diminuează foarte mult din reflexele pe care le au conducătorii vehiculelor, mai ales dacă şi viteza de circulaţie este mare.

Cu alte cuvinte, două accidente foarte grave, în urma cărora cinci persoane au plecat pe cealaltă lume, au în comun consumul de alcool. O realitate extrem de gravă pentru ceea ce se întâmplă pe şoselele din Suceava şi care ar trebui să-şi găsească rezolvarea pentru a evita şi alte tragedii similare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-au plătit în alcool moartea lor şi a prietenilor cu care au plecat la drum.
 Vizualizări articol: 6113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şi-au plătit în alcool moartea lor şi a prietenilor cu care au plecat la drum5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei