Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 13 – 19 septembrie

Festivalul Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”, ediţia a V-a

Sucevenii și nu numai sunt așteptați în acest weekend la Festivalul Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”, ediţia a V-a, care va avea loc în zilele de 14, 15, 16 septembrie, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, începând cu ora 16:00. Vor participa zeci de artiști din România, Republica Moldova și Ucraina. Pe scenă vor urca nume cunoscute ale muzicii populare, care vor susține recitaluri, precum Anton Achiței, Sorin Filip, Alexandru Recolciuc, Ovidiu Șvarț (preşedintele Asociaţiei Culturale „Friedrich Schwartz”), Nicoleta Afrasinei, Elvis Buruiană, precum și Ansamblul Folcloric „Balada Humorului”, Grupul Instrumental ”Rapsodia Bucovinei”, dar și alți artiști laureați ai festivalului. Pe 16 septembrie, începând cu ora 16:00, sunt programate evenimentul ”Ciobănașul Remember”, când va avea loc o reîntâlnire a veteranilor Ansamblului ”Ciobănașul” al UJCM Suceava, o legendă a folclorului românesc, și recitaluri ale artiștilor consacrați și laureații festivalului. Intrarea la festival este liberă.

„The Human Body Adventure”, la Iulius Mall Suceava

Experimente, „operații chirurgicale”, curiozități despre corpul uman, fotografii haioase și multe alte surprize îi așteaptă pe copiii care vor vizita expoziția interactivă „The Human Body Adventure”, deschisă la parterul Iulius Mall Suceava până pe 16 septembrie. Copiii cu vârsta între 5 și 14 ani pot avea parte de o experiență fascinantă, participând la expoziția „The Human Body Adventure”, organizată de Iulius Mall Suceava, în parteneriat cu Centrul Medical Bucovina. Zilnic, între orele 10.00 și 20.00, cei mici pot descoperi corpul uman, prin joc și joacă. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar rezervările se pot face prin e-mail la adresa rezervari@iuliusmall.comsau la telefon 0230/208.700.

 „Zilele Culturii Polone”, ediția a XX-a

Manifestarea „Zilele Culturii Polone”, ediția a XX-a, se va desfășura, în perioada 14 – 16 septembrie, în municipiul Suceava și la Solonețu Nou. Vineri, 14 septembrie, la ora 9:30, la Muzeul de Istorie din Suceava, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului și vernisajul mai multor expoziții.

 

Joi, 13 septembrie

„Simfonii de Toamnă”, în centrul Sucevei

Concertul „Simfonii de Toamnă” va avea loc joi, 13 septembrie, începând cu ora 18:30. Evenimentul este organizat de Clubul Rotary Suceava-Bucovina, preşedintele acestuia, Nicu Zgabei, precizând că anul acesta sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă în compania renumiţilor artişti de la Opera Naţională Română Iaşi, care vor interpreta arii celebre de muzică clasică. Concertul extraordinar Simfonii de Toamnă va avea loc pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, accesul făcându-se doar pe bază de invitaţie, începând cu ora 18:00.

 

Vineri, 14 septembrie

Concert în aer liber susținut de Royal Cvartet pe Esplanada Fălticeni

Emoțiile de toamnă se împletesc minunat cu acordul instrumentelor muzicale ale formației Royal Cvartet, vineri 14 septembrie, începând cu ora 18.00, pe Esplanada Fălticeni (Faleza), pentru a vă oferi un moment de relaxare prin muzica de calitate. Evenimentul, care face parte din programul Cultura în Parc, ediția a IV-a, este organizat de Asociația Ghizilor din Bucovina,în colaborare cu Primăria Fălticeni. Va concertaun cvartet de excepție compus din Letiţia Costache – flaut, Ciprian Constandache – vioară, Andreea Petruneac – violă, Angelica Banea – violoncel.

 

Sâmbătă, 15 septembrie

Evenimentul caritabil “Drumeţie pentru o nouă viaţă”

Fundaţia Umanitară „O Nouă Viaţă“ Siret organizează sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 9:30, ediția a VI-a a evenimentului caritabil “Drumeţie pentru o nouă viaţă”. Anul acesta drumeția va consta în parcurgerea unui traseu de aproximativ 2 kilometri în orașul Siret, pornind de la sediul Fundației „O Nouă Viaţă“, strada Sucevei, Nr. 16. Cei care doresc să obţină informaţii despre evenimentul de pe 15 septembrie pot lua legătura cu Adina, la telefon 0744 527 294, sau cu Anca, la telefon 0733 965 848.

„Maratonul Cetăţii”

Salvaţi Copiii Suceava organizează sâmbătă, 15 septembrie, sub mottoul „Alerg pentru viaţă!”, cea de-a II-a ediţie a evenimentului caritabil „Maratonul Cetăţii”. Fondurile colectate vor fi donate pentru dotarea unei maternităţi. Preşedinta Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, Camelia Iordache, a declarat că pe parcursul zilei de 15 septembrie se vor desfăşura patru  competiţii: Tură lungă - 35 de kilometri, Tură scurtă - 21 de kilometri, Cursa populară - 4 kilometri şi Cursa copiilor - 800 de metri. Se estimează o participare numeroasă, de circa 550 de alergători din toată ţara, din care aproximativ 100 sunt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, care vor participa la cursa copiilor.


Duminică, 16 septembrie

Sărbătoarea Roadelor la Solonețu Nou

De la ora 11:00, se va desfășura, la Solonețu Nou, Sărbătoarea Roadelor. Programul zilei: Liturghie solemnă, prezentarea roadelor și a produselor regionale, spectacol folcloric al Ansamblurilor „Sołonczanka” din Solonețu Nou, Kapela „Pieczarki” din Mało Polska - Polonia și Orchestra tinerilor suflători din Skawa – Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei