Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Giganţii internaţionali din piaţa echipamentelor medicale, în cursa pentru furnizarea angiografului la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele cinci firme care s-au înscris la licitaţia organizată de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru achiziţia angiografului ofertează aparate produse de giganţii internaţionali de pe piaţa echipamentelor medicale.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că este vorba despre angiografe produse de compania americană General Electric, de grupul german Siemens, de compania olandeză Philips, de companiile japoneze Shimadzu şi Canon.

Canon a cumpărat divizia de echipamente medicale a Toshiba, în anul 2016, iar Shimatzu are o istorie care începe în 1875. Este firma japoneză care în 1961 a venit pe piaţă cu primul sistem de radiografie cu raze X de la distanţă din lume şi astăzi se situează la vârf în domeniul imagisticii medicale şi echipamente pentru chirurgia intervenţională.

Managerul Rîmbu a explicat că licitaţia pentru angiograf este în faza de solicitare de clarificări pentru oferta tehnică, după care urmează oferta financiară.

El şi-a exprimat speranţa că procedura de achiziţie, instalare şi avizare va decurge fără sincope, astfel încât aparatul să fie funcţional cel mai târziu la sfârşitul acestui an. Angiograful va intra în dotarea secţiei Cardiologie, extinsă şi aflată în faza finală de reabilitare completă. Datorită acestui aparat, rata de supravieţuire pentru pacienţii cu infarct creşte la peste 90%, dacă se prezintă la spital în primele ore. Spitalul de Urgenţă Suceava mai are un angiograf, repartizat de Academia de Ştiinţe Medicale, iar stenturi se montează de câţiva ani, printr-un contract cu un centru medical privat. 

Numărul cazurilor care necesită astfel de intervenţii este însă din ce în ce mai mare, ceea ce a făcut necesară achiziţionarea unui nou angiograf.

Banii pentru achiziţie, 2,6 milioane lei, au fost alocaţi iniţial de Consiliul Judeţean Suceava, dar ulterior spitalul a primit suma necesară de la Ministerul Sănătăţii, ceea ce permite ca fondurile de la bugetul judeţean să fie distribuite spre alte investiţii la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Giganţii internaţionali din piaţa echipamentelor medicale, în cursa pentru furnizarea angiografului la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Giganţii internaţionali din piaţa echipamentelor medicale, în cursa pentru furnizarea angiografului la Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei