Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Leac pentru mai bine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A început şcoala. Iar. Da, tonul meu are exact acelaşi entuziasm pe care-l au majoritatea elevilor. Pentru ei, cred că e totuşi de bine. Mi-a confirmat şi medicul de familie că până la urmă, e un sentiment general întâlnit şi perfect explicabil. Parcă ce? Celor mai mulți dintre adulți le place să meargă la serviciu? Abia aşteaptă să ajungă la birou sau în fabrică imediat după vacanță? Da, de unde? Aşa că elevi, părinți şi chiar profesori s-au urnit cu greutăți legate de picioare, precum condamnații la muncă silnică, spre unitățile de învățământ. Care mai de care mai pregătit, adică cu baia făcută şi cu buchetul de flori aferent în brațe. Nu voi relua această dezbatere pe marginea florilor cu care se deschide invariabil anul şcolar, pentru că, în felul lor, cu toții au dreptate: şi cei care consideră că e o risipă total fără rost şi cei care găsesc că gestul e unul de politețe. Dar stând strâmb şi judecând drept, soluții onorabile există, iar oamenii care le-au găsit merită tot respectul. Ba mai mult, gestul lor merită făcut cunoscut şi repetat. Cu nume predestinat, doamna educatoare Elena Ocroteală din Craiova a avut o idee pe cât de simplă, pe atât de genială. Știind ce urmează în prima zi de şcoală, educatoarea i-a sunat cu câteva zile înainte pe părinții copiilor din grupa ei şi le-a propus ca în loc de flori oamenii să facă donații în bani pentru primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică, proiect susţinut de platforma online Bursa de fericire. Iată cum şcoala nici măcar nu începuse, că prima lecție fusese deja predată. O lecție care salvează vieți- nu doar a miilor de copii care vor fi tratați aici, ci a copiilor pe care doamna Ocroteală îi educă, a părinților lor cărora, cu siguranță, le-a dat de gândit, precum şi viețile noastre, cei care asistăm uimiți la puterile magice ale unui om bun şi deştept. Păi când aud astfel de poveşti, când văd că există astfel de oameni care lucrează în învățământ, parcă se restabileşte şi încrederea în sistem şi entuziasmul începerii unui nou an. Iar partea cea mai bună este că, în ciuda faptului că prima zi de şcoală a trecut, donațiile se mai pot face. Cauza poate fi oricare, dar dacă tot veni vorba de construirea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, e bine să mai spunem o dată că orice mână de ajutor e binevenită. Se rezolvă simplu, cu un SMS la 8864 cu mesajul SPITAL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leac pentru mai bine.
 Vizualizări articol: 2418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Leac pentru mai bine5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei