Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Mesaje preventive scrise pe asfalt și controale cu permise reţinute, la trecerile de pietoni din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiștii rutieri au continuat acţiunile de prevenire a accidentelor la trecerile de pietoni, începute de la finele săptămânii trecute în municipiul Suceava, prin mesaje preventive scrise pe asfalt, pe locurile marcate din apropierea școlilor.

În prima zi de școală elevii din patru unităţi de învăţământ, şcolile gimnaziale nr. 3 și 9 și colegiile „Petru Rareș” și „Mihai Eminescu”, au fost așteptaţi de poliţiști cu treceri de pietoni personalizate și inscripţionate cu mesaje preventive: ,,Ia-ţi copilul de mână”, ,,Coboară de pe bicicletă”, ,,Nu folosi telefonul” sau ,,Scoate căștile”.        

Acum două zile, marţi, acţiunea a continuat la Colegiul Naţional "Ștefan cel Mare", pe trecerea de pietoni din faţa unităţii de învăţământ fiind scris mesajul ,,Nu folosi telefonul”. 

După primele două zile de școală, pe raza municipiului Suceava, peste 30 de poliţiști și de ordine publică au ieșit în teren pentru a supraveghea traficul în zona trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ și a evalua modul de însușire a recomandărilor preventive de către participanţii la trafic – pietoni sau șoferi.

Marţi, poliţiștii au acţionat cu autospecialele cu radar și cameră video, pentru a sancţiona șoferii care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni, respectiv pietonii care traversează neregulamentar, deși au în apropiere locuri marcate.

Poliţiștii rutieri au ridicat 4 permise de conducere pentru neacordare de prioritate și au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale. 

Comisarul-șef Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalităţii Suceava, a declarat: „Părinţilor și profesorilor le-au fost prezentate și datele statistice care arată o realitate crudă: 57 de persoane decedate în accidente rutiere în acest an, din care peste o treime ca urmare a indisciplinei pietonale sau neacordării priorităţii de trecere”,

O analiză la zi a poliţiștilor suceveni arată că în urma neacordării de prioritate pietonilor din partea șoferilor (accidente la trecerea de pietoni) s-au înregistrat de la începutul anului 48 de accidente, soldate cu cinci morţi și 11 răniţi grav și 36 de răniţi ușor . În ceea ce privește indisciplina pietonilor (adică traversări neregulamentare ori deplasări neregulamentare pe carosabil) s-au înregistrat de la începutul anului alte 122 de accidente grave, soldate cu 13 morţi și 27 de răniţi grav. Un calcul simplu arată că în acest an au murit în accidente 18 pietoni, adică o treime din total.

Cei mai mulţi pietoni victime în accidente rutier sunt vârstnici și copii.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de  4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 lei).  De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni  de 2 – 3 puncte amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaje preventive scrise pe asfalt și controale cu permise reţinute, la trecerile de pietoni din Suceava.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Mesaje preventive scrise pe asfalt și controale cu permise reţinute, la trecerile de pietoni din Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei