Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Incendiu într-o gospodărie aparţinând unui preot din Capu Câmpului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu a izbucnit în toiul nopţii în localitatea Capu Câmpului, la anexele unei gospodării aparţinând unui preot din localitate, iar primele investigaţii făcute de pompieri au dus la concluzia că focul a fost provocat intenţionat.

Poliţiştii care au luat probe de la faţa locului şi au făcut cercetări au concluzionat însă că focul ar fi putut izbucni de la un scurtcircuit produs în instalaţia electrică a anexelor afectate de foc.

Focul a fost anunţat în toiul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 03.00, flăcările fiind observate la o şură aparţinând preotului Dumitru Lateş din satul Capu Câmpului. La locul incendiului au fost chemaţi pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului, care au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor de stingere ardeau două anexe gospodăreşti, existând pericol de propagare la casa de locuit şi la construcţiile învecinate. Intervenţia a fost destul de dificilă, fiind nevoie de aproape 3 ore de luptă cu flăcările, până la lichidarea totală a incendiului. Flăcările au distrus o şură şi un adăpost de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, fiind degradat în acelaşi timp acoperişul unei alte magazii, pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi.

 

Câteva sticle goale găsite în preajmă au condus în primă fază la concluzia că incendiul ar fi fost provocat

Gospodăria în care a avut loc incendiul aparţine preotului Dumitru Lateş, având mai multe anexe şi o casă bătrânească nelocuită de mult timp. Odată cu stingerea incendiului, pompierii au început să caute indicii care să lămurească cauza izbucnirii lui, primele probe găsite în apropierea şurii care arsese fiind câteva sticle, care avuseseră un conţinut de lichid inflamabil. Concluziile personalului ISU, alimentate de probele găsite în preajmă, au dus la identificarea unei cauze probabile de izbucnire a flăcărilor, şi anume folosirea intenţionată a unei surse de aprindere. În cursul dimineţii de miercuri cercetările au fost continuate la faţa locului împreună cu poliţia. În urma discuţiilor purtate cu proprietarul, însă, s-a ajuns la concluzia că acele sticle existau în acel loc înainte de izbucnirea flăcărilor. Gospodăria fiind alimentată cu energie electrică, suspiciunile s-au îndreptat asupra instalaţiei electrice, unde cel mai probabil un scurtcircuit produs la îmbinările cupru-aluminiu ar fi putut provoca incendiul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu într-o gospodărie aparţinând unui preot din Capu Câmpului.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendiu într-o gospodărie aparţinând unui preot din Capu Câmpului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei