Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 190 (6900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foc şi pară

Trei incendii produse duminică au mistuit o locuinţă şi au făcut pagube în alte două gospodării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu care a făcut pagube importante a izbucnit duminică la prânz în comuna Mitocu Dragomirnei, când o anexă s-a aprins în jurul orei 12.00, în gospodăria unui bărbat de 54 de ani.

La sosirea pompierilor cu două autospeciale de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta în podul anexei din curtea locuinţei bărbatului, arzând acoperişul, porţile de acces şi pereţii anexei. În urma incendiului a ars anexa care era în prelungirea locuinţei, având suprafaţa de aproximativ 80 de metri pătraţi, respectiv acoperişul casei de locuit, tencuiala peretelui din partea de est a casei şi tâmplăria din lemn a ferestrelor de pe acelaşi perete.

Cu ocazia cercetării făcute la faţa locului s-a stabilit că incendiul, care a produs pagube estimate la circa 15.000 de lei, s-a produs în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică improvizată şi degradată a anexei din curtea locuinţei. Siguranţele tabloului electric fiind supradimensionate au dus la supraîncălzirea şi aprinderea izolaţiei unui conductor electric.

 

Casă aprinsă de un trăsnet, la Moldoviţa

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 18.45, printr-un apel la 112 era anunţată izbucnirea unui incendiu la locuinţa unei bătrâne de 82 de ani, din Moldoviţa. Intervenţia pompierilor a fost dificilă din cauza faptului că aceştia au trebuit să se deplaseze circa 4 kilometri pe un drum forestier, pe care nu era posibilă deplasarea autospecialelor de intervenţie.

După circa 3 ore focul a fost stins, locuinţa bătrânei arzând în totalitate. Pompierii din cadrul ISU Câmpulung Moldovenesc au stabilit împreună cu poliţiştii că focul a izbucnit din cauza unui trăsnet, în urma condiţiilor meteo nefavorabile.

 

O lumânare uitată aprinsă poate fi cauza de izbucnire a unui incendiu

În aceeaşi seară, în jurul orei 21.15, o femeie din comuna Ipoteşti anunţa la 112 izbucnirea unui incendiu la o locuinţă din comună. La faţa locului au ajuns pentru intervenţie două autospeciale aparţinând Detaşamentului de Intervenţie Suceava, care au reuşit în scurt timp lichidarea focului.

Flăcările au distrus astereala acoperişului din lemn pe o suprafaţă de 48 de metri pătraţi, materiale combustibile dintr-o cameră, tâmplăria din lemn, 3 uşi, 1 geam precum şi izolaţia exterioară din material plastic. Verificările făcute de poliţişti au arătat că în jurul orei 21.00, în timp ce locatarul în vârstă de 50 ani se afla la locuinţă împreună cu concubina lui şi cu fiica ei, din neatenţie o lumânare pe care o foloseau la iluminatul locuinţei a căzut pe nişte haine, flăcările ducând la producerea incendiului. Pompierii au stabilit la rândul lor drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului folosirea focului deschis în spaţiu închis, sursa probabilă de aprindere fiind lumânarea. Nu a fost pericol de propagare a incendiului la alte locuinţe sau la alte bunuri. În timpul intervenţiei de stingere, bărbatul a fost transportat de un echipaj al ambulanţei la spital, după ce a suferit un atac de panică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei incendii produse duminică au mistuit o locuinţă şi au făcut pagube în alte două gospodării.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei incendii produse duminică au mistuit o locuinţă şi au făcut pagube în alte două gospodării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei