Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 190 (6900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Dorna Medical iniţiază o campanie de donare de sânge în municipiul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorna Medical a iniţiat o nouă campanie de donare de sânge, de data aceasta în municipiul Fălticeni. Campania este organizată în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni şi Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava. Toţi cei care vor să doneze sânge sunt invitaţi sâmbătă, 1 septembrie 2018, între orele 9:00-17:00, la Centru de Imagistică Medicală Dorna Medical din Fălticeni, situat pe str. Mihai Eminescu nr. 7, în faţa Spitalul Municipal Fălticeni.

Organizatorii campaniei au transmis că donatorii vor beneficia gratuit de analize de sânge, respectiv hemoleucogramă, RH, grupă sanguină, hepatitele B şi C, HIV, HTLV – leucemie şi test sifilis.

Reprezentanţii Dorna Medical au transmis că pentru a putea dona, toţi cei vor să facă acest lucru trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 ani, greutatea de peste 50 de kilograme, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, inclusiv intervenţii la dentist sau tatuaje, iar femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. De asemenea, este esenţial ca donatorii să nu fi consumat băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării. Cei care se vor prezenta la donare nu vor trece de „proba chestionarului” dat la faţa locului dacă sunt sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice şi boli endocrine. Nu vor putea dona nici persoanele care au hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, astm, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, respectiv psoriazis sau vitiligo.

La o donare se recoltează 450 mililitri de sânge, cantitate ce se reface ca volum în câteva ore, iar la nivel celular în două săptămâni. „Această <reînnoire> este considerată benefică întregului organism. Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă şi de unică folosinţă. Recoltarea durează în jur de 10 minute”, au mai transmis organizatorii campaniei de donare de sânge, care au adăugat că pentru a preîntâmpina orice situaţie neplăcută, se pot face programări la unul dintre cele două numere de telefon disponibile, 0330.114.466 sau 0752.220.411.

De precizat că mai puţin de 2% dintre români donează sânge, iar această lipsă a provocat o criză în România care durează de ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorna Medical iniţiază o campanie de donare de sânge în municipiul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorna Medical iniţiază o campanie de donare de sânge în municipiul Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei