Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 190 (6900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Festival

Final la Bucovina Rock Castle, într-o ultimă seară care a fost pe măsura aşteptărilor miilor de fani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai aşteptat eveniment rock al anului la Suceava, festivalul Bucovina Rock Castle, a adunat şi în acest an peste 12.000 de iubitori ai acestui gen muzical, atât de mult îndrăgit la Suceava. După două seri care au cuprins diverse genuri iubite astăzi de fani, programul divers al ultimei seri a festivalului a adunat mai multe generaţii de ascultători de muzică rock în Cetatea Sucevei.

Câteva mii de iubitori ai acestui gen muzical atât de divers s-au adunat duminică pentru ultima reprezentaţie a festivalului sucevean, devenit atât de îndrăgit de-a lungul celor opt ediţii derulate în şanţul Cetăţii de Scaun. În debutul ultimei seri a festivalului au intrat pe scenă cei de la Gray Matters, o trupă din ce mai prezentă pe scenele din ţară, cu un amestec de electronic rock, alternativ şi metal. O trupă deja cu câţiva ani de activitate, având o prezenţă vocală feminină plină de energie şi carismă, susţinută de aranjamente instrumentale care îmbracă în mod fericit piesele dintr-un repertoriu propriu, demn de un nou album. Trupa a lansat în premieră la Bucovina Rock Castle o piesă şi videoclipul, în care vocalista grupului, Laura Mihăilă, a cântat alături de Mihnea Blidariu de la Luna Amară, piesă care va apărea pe noul album semnat Gray Matters. Încântată de prezenţa în festival, Laura le-a spus fanilor că ”Bucovina Rock Castle a devenit pentru mulţi o a doua casă, iar unii vin aici la festival chiar dacă nu sunt invitaţi.”

 

Un program variat, cu incursiuni de la black la folk metal

Seara a continuat cu trupa timişoreană Dordeduh, un grup folk/black metal, care din punct de vedere muzical urmează calea deschisă de Negură Bunget, grupul din care provin de altfel doi dintre membrii fondatori. Membrii trupei încearcă racordarea muzicii lor la noi perspective prin ”experimentarea unui nou mod de abordare a metalelor negre, precum şi a instrumentelor tradiţionale”, cum declară chiar ei, spre un tărâm diferit de trecutul lor muzical.

Atmosfera a fost brusc înviorată de Jinjer din Ucraina, o prezenţă deja bine cunoscută şi îndrăgită de iubitorii rockului de la noi, o trupă greu de imaginat fără vocea când suavă, când profundă şi plină de forţă a Tatianei Shmailyuk. Ucrainenii au avut un sezon nemaipomenit la început de an, când au fost foarte apreciaţi într-un turneu de 4 luni de zile în Statele Unite ale Americii, unde vor fi din nou prezenţi spre finalul anului.

Irlandezii de la Primordial, recunoscuţi drept cap de afiş al festivalului, au făcut o demonstraţie a modului în care stilul extreme metal promovat de ei a rezistat şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Ei combină de peste 30 de ani în muzica lor un fundament sonor celtic, transpus într-o combinaţie de black & doom metal. Vocalistul Alan Averill ”Nemtheanga”, care şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere, s-a alăturat trupei în 1991, prezenţa sa aducând trupei o direcţie mai închisă, simţită din plin de spectatori.

Mult aşteptaţii de la trupa ieşeană Bucovina au încheiat seara într-o tentă folk metal, îndrăgită de tot mai mulţi fani în concerte de pretutindeni. În afara pieselor care i-au consacrat de-a lungul timpului, cei de la trupa ieşeană au interpretat în primă audiţie la Suceava piesa ”Noaptea nimănui”, piesă inclusă pe albumul intitulat ”Septentrion”, care va fi lansat printr-un concert la Arenele Romane pe 8 decembrie 2018. Concertul susţinut în cadrul Bucovina Rock Castle a fost filmat, imaginile urmând să apară, alături de cele mai bune momente live memorate din decursul anilor, pe un dvd aniversar în anul 2020, la împlinirea a 20 de ani de activitate a trupei Bucovina.

În afara celor implicați de ani de zile în realizarea acestui festival, la bunul mers al lucrurilor au participat și 16 voluntari, elevi și studenți, care au vrut să dea o mână de ajutor. După trei seri de muzică diversă, în urma unui efort financiar prin care nu toate trupele prezente au putut fi răsplătite la cota de piaţă pe care o au la acest moment, cea de a opta ediţie a Bucovina Rock Castle va rămâne, în inimile tinerilor suceveni şi ale celor veniţi de pe alte meleaguri să participe la acest regal de muzică bună, un moment de bucurie rar, într-o perioadă în care a cânta live înseamnă un efort tot mai greu de susţinut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Final la Bucovina Rock Castle, într-o ultimă seară care a fost pe măsura aşteptărilor miilor de fani.
 Vizualizări articol: 1905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Final la Bucovina Rock Castle, într-o ultimă seară care a fost pe măsura aşteptărilor miilor de fani4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei