Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 190 (6900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din Moldova în Banat

Pui de leu, scos la vânzare în Timişoara. Felina provine de la Colţul Zoo de la Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi din Timişoara au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să vândă un pui de leu, în apropierea unui ştrand din municipiu. Ştirea a făcut ieri turul mass-mediei naţionale, imaginile cu leuţul în vârstă de cel mult o lună de zile, care abia se ţinea pe picioare, stârnind emoţii. Ulterior s-a aflat că puiul de leu provine de la Colţul Zoologic de la Ilişeşti, deţinut de Dorin Şoimaru, un mare iubitor de animale exotice, dar care a mai fost implicat în scandaluri de acest gen.

Ieri, la Colţul Zoo de la Ilişeşti au descins poliţişti, comisari ai Gărzii de Mediu Suceava şi inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară.

Dorin Şoimaru nu a negat că puiul de leu provine de la el, însă a spus că a împrumutat felina la o menajerie de animale din Timişoara pentru o şedinţă foto, pe o perioadă de patru zile.

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au cerut un document în acest sens, iar Şoimaru a precizat că îl va pune la dispoziţie cât de curând, imediat ce îl va găsi.

Pe de altă parte, s-a constatat din start că Şoimaru a încălcat Legea 205/2004, privind protecţia animalelor. Este vorba de articolul 6, litera K, care prevede că despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă este interzisă. Pentru această abatere, Şoimaru a fost amendat cu 2.000 de lei.

Restul problemelor, legate de condiţiile în care a fost înstrăinat puiul de leu şi a fost transportat de la Ilişeşti până la Timişoara, ar urma să fie lămurite de echipa de control în următoarele zile.

 

„Paco” a ajuns la Grădina Zoologică Timişoara

Puiul de leu a fost preluat în custodie, până la lămurirea cazului, de către Grădina Zoologică Timişoara.

Micuţul leu a fost deja botezat cu numele „Paco”.

”Puiul de leu era epuizat şi deshidratat în momentul în care a ajuns la grădina zoologică din oraşul de pe Bega.Imediat a fost hrănit şi luat în grijă”, a declarat Claudiu Chira, administratorul parcului, pentru ziarul bănăţean Renaşterea.

Micuţa felină a primit o formulă de lapte praf specială, s-a jucat, a ros şi a mâncat. Întreg personalul de la grădina zoologică s-a îndrăgostit de puiul de leu, iar fiecare salariat al parcului a venit cu un nume.

 

Cine este Dorin Şoimaru

Dorin Şoimaru este un vechi şi cunoscut crescător de animale exotice, iar de câţiva ani are autorizaţie pentru menajeria de la Ilişeşti. Ani de zile, acestuia i s-a pus întrebarea cum de reuşeşte să ţină atât de multe animale, în condiţiile în care, după cum a recunoscut şi el, încasările din bilete, de la vizitatori, sunt foarte mici. El afirma că mai are venituri şi din colaborări pentru evenimente artistice şi filmări de videoclipuri la care au fost solicitate animalele sale şi de fiecare dată a invocat pasiunea sa pentru animale, spunând că nu le ţine pentru profit. El a fost suspectat în mai multe rânduri că ar face trafic cu lei sau crocodili.

Ieri, acesta le-a spus autorităţilor care au venit să-l controleze că a împrumutat leul pentru respectiva şedinţă foto pentru 1.000 de lei şi o sticlă de palincă. Rămâne de văzut şi care este adevărul şi dacă suceveanul poate dovedi că a cedat leul provizoriu. Chiar şi aşa, el putea ceda felina doar unei unităţi cu profil zoologic, în condiţii stricte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pui de leu, scos la vânzare în Timişoara. Felina provine de la Colţul Zoo de la Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 3925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pui de leu, scos la vânzare în Timişoara. Felina provine de la Colţul Zoo de la Ilişeşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei