Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 159 (6869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probă scrisă

O notă de 10 şi o lucrare anulată pentru semne distinctive, la concursul de titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 600 de candidaţi care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor din învăţământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice marţi, 17 iulie, pe www.titularizare.edu.ro.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei, un singur candidat din judeţ, Mariana Radu, a obţinut notă maximă. Aceasta predă la Clubul Copiilor Gura Humorului şi a susţinut testarea la disciplina cultură civică.

De cealaltă parte, lucrarea unui candidat la examenul de titularizare a fost anulată, după ce comisia de evaluare a constatat că pe foaia de concurs erau semne distinctive care ar fi putut fi folosite pentru fraudare.
Potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, este vorba despre lucrarea unui candidat de la limba şi literatura română, pe care erau înscrisuri pe care comisia de evaluare le-a socotit drept semne distinctive, care ar fi putut folosi la recunoaşterea lucrării.

40,69% (247) dintre candidaţii din judeţ au obţinut note peste 7, calificativ minim pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare). 227 dintre candidaţi au fost evaluaţi cu note între 5 şi 6,99, iar 132 de note au fost mai mici de 5. Proporţia notelor peste 5 este de 78,08%.

Contestaţiile candidaţilor care nu sunt mulţumiţi de rezultat se înregistrează la sediul Inspectoratului Şcolar Suceava în zilele de 17 şi 18 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 24 iulie.

 

Procent mai mare de note peste 7 la nivel naţional

La nivel naţional, rata notelor peste 7 (înainte de contestaţii) este de 47,40% (în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut: 45,73%).

Pe tranşe de note s-a înregistrat următoarea distribuţie: 0,56% dintre candidaţi au obţinut nota 10, 46,84% dintre candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 33,73% au note între 5 şi 6,99. Alţi 18,78% din participanţi s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 şi 4,99. Cel mai ridicat procent de note peste 7 (interval 7-9,99) s-a înregistrat în judeţul Dolj (58,7%), iar cel mai scăzut, în judeţul Caraş-Severin (30,04%).

Nota obţinută la inspecţia specială la clasă, susţinută în prealabil, are o pondere de 25% în media de repartizare pe post. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe www.titularizare.edu.ro, unde marţi, la ora 11:00, au fost postate rezultatele înregistrate înainte de depunerea contestaţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O notă de 10 şi o lucrare anulată pentru semne distinctive, la concursul de titularizare.
 Vizualizări articol: 2678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O notă de 10 şi o lucrare anulată pentru semne distinctive, la concursul de titularizare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zamă de limbă cu hrean şi smântână Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent.Avem nevoie de:4 limbi de porc  sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de... Citeşte