Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 157 (6867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Teatrul pentru proşti al domnului Dragnea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnul Dragnea, cel care ne-a arătat, de a doua zi de când a luat cârma României, că unicul punct care-l înjunghie şi-i înfurnică somnul, din nescrisul program de guvernare, este scoaterea pe tuşă a ”handbalistei” Kovesi, joacă o nouă piesă. De ce? Liderul suprem şi-a văzut visul cu ochii, cu preţul scoaterii în asfaltul pieţelor a mii de oameni, scoşi şi ei pe tuşă azi, dar ce mai contează! Bau-baul a fost anihilat, iar somnul domniei sale poate butona vise cu împărăţii şi mai vaste, crăiese care să-i mângâie, în plecăciune, pantofii lăsaţi la uşă, şi ţurloiul fără pijama, pe o plajă îndepărtată. Banii pot sta liniştiţi în portofelul său, zice-se, uriaş, dosarele – prin grija unică a parlamentarilor majoritari – nu mai au obiect. Dragnea a fleşcăit moliciunea şi aşa fleşcăită a preşedintelui care a semnat, în chiar ziua în care PSD înmuiase peniţa în călimară pentru suspendare, demiterea inamicei.

E în regulă, a zis unul Iordache, precursor al lui Tudorel. Suspendarea nu-şi mai are rostul. Războiul s-a isprăvit.
Măi prostovane, i-ar fi zis Dragnea, sau ceva înrudit din vocabularul politic vast al Dâmboviţei, te trezeşti vorbind ca Leana lui Zpăcitu-n păpuşoi! Noi nu pentru a o da afară pe Kovesi ne-am bătut, e prea simplu, e chiar meschin, pricepi? Noi ne-am bătut pentru ţară, pentru patriotism, pentru o viaţă mai luminoasă a românilor, măi plouatule în gură! Suspendarea nu era că nu semnează Iohannis s-o dea afară pe nemernică, ci pentru chestiuni mai ample. Tu ai auzit de trădarea de ţară, de statul meu paralel, adică al lui? Scuze! Ai auzit?

Nu ştim dacă răspunsul lui Iordache a fost rostit sau a fost auzit doar de el însuşi, replica rămânând în cap, fiindcă n-am fost de faţă, iar sursele se încurcă în relatări. Curajul pesedeilor în faţa lui Dragnea e cunoscut.

Mă rog, e de înţeles de ce Dragnea e partidul, fiindcă nimeni, ca el, nu înţelege trebuinţele naţiei. Ca atare, vânjos ca o chiflă, domnul Dragnea a spus: continuăm procedurile de suspendare. Ţara are nevoie de un unic gând şi-o unică voinţă, iar Iohannis, că tot şi-a pierdut şi ce mai avea din electorat, trebuie strivit ca un gândac, acum şi nu mâine. Suspendându-l, nu recunoaştem de ce l-am suspendat, iar proştii vor uita de Kovesi.

Domnul Tăriceanu, plecat să-şi serbeze victoria peste mări şi ţări, că una-i să-ţi bei acasă limonada şi alta s-o bei la sânul mamei ei, a zis iniţial că e bine. Acum s-a trezit vorbind cu vorbele lui Dragnea: e prea puţin. Lucrurile sunt mai grave. Noi n-am vrut demiterea ăsteia, cum îi zice, că-mi scapă numele (o să mă uit în textul Curţii Constituţionale, că ce zic ăia e fără greşeli de literă). Noi am vrut pentru patrie, pentru popor. Chestia cu şefa DNA e o confuzie de interpretări. Aşa că… citiţi mai departe ce zice colegul şi şeful meu, domnul Dragnea, că io-s în concediu şi el ştie mai bine ce vom gândi amândoi.

Domnul Dragnea încearcă să inventeze o piesă pentru proşti, iar talentul său dramaturgic e în creştere. Iohannis trebuie plesnit cât stă cocoşat sau e perceput ca atare. Apoi trebuie ştearsă din mintea colectivă a spectatorului ideea că noi ne-am bătut atâta amar de guvernare şi am făcut tot ce-am făcut doar pentru a scăpa de Kovesi, mituind cu un biscuit bătrâneii, dând cu parfum de cocos biberonul mamelor, făcând praf legislaţia. Noi visăm, cum se smiorcăia doamna Plumb, doar binele naţiunii, noi…

Teatrul pentru proşti al domnului Dragnea, cu continuarea suspendării care nu ar avea nicio legătură, dar niciuna, jur pe tot Teleormanul meu şi pe o bucată din continentul sud-american, cu demiterea Codruţei – ce prenume şi-a tras şi asta, de parcă ar fi neam cu Tudorel! – e spre a duce în uitare tot balamucul care a dominat viaţa politică în aceşti ani. Dacă ştergem, cum zice Iordache, suspendarea lui Iohannis, prin tragerea scaunului de sub popoul madamei, ne-am ras. Înseamnă să recunoaştem că suntem penali, că… Demiterea şefei DNA a fost un fleac. Nici nu ţineam morţiş. Ăştia de la CCR, cu balanţa dreptăţii în nădragi, s-au lipit de subiect ca de oaie ciulinul. Io şi Tăriceanu o mai ţineam o tură, dar nu te pui cu Constituţia! Aşa că, dă-i şi luptă, iar de va fi să câştigăm în Deal, asta e. Românul ştie pe cine să voteze!

Aici mă gândesc că domnul Dragnea ar putea interpreta replica ultimă fals, cu vocea lui Grigore Vasiliu Birlic pus s-o joace pe Veta. Dacă teatrul pentru proşti se va juca – se poate şi asta – cu sala goală?! Proştii au, uneori, alte treburi, prin pieţe, prin încruntări, iar mulţi dintre ei nu se prea înrudesc cu numele de alint al teatrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatrul pentru proşti al domnului Dragnea.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Teatrul pentru proşti al domnului Dragnea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei