Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 159 (6869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

„Reuniunea castelanilor”, la Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

40 de tineri postinstituţionalizaţi care au crescut la Casa de Copii din localitatea Liteni (în clădirea unui fost conac boieresc) s-au întâlnit duminică, 15 iulie, cu 26 de profesori, educatori, bucătărese, îngrijitori, supraveghetori de noapte cu care au împărţit o parte din tinereţea lor în centrul social. Acţiunea s-a intitulat „Reuniunea castelanilor” şi a fost posibilă cu sprijinul Asociaţiei „Euroactiv” Suceava şi al profesorilor şi personalului care a lucrat în sectorul administrativ din fosta Casă de Copii - Şcolari din Liteni, care se numea pe vremuri Centrul de Plasament „Iorgu Vârnav Liteanu”.  Întâlnirea emoţionantă, care a adunat 66 de persoane, a fost moderată de prof. Ninu Leneschi, fostul director al Casei de Copii din Liteni, şi de prof. Narcisa - Daniela Ştefănescu, prim-vicepreşedinte - Asociaţia „Euroactiv”. Cu toţii au vizitat locaţia unde a funcţionat Casa de Copii - Şcolari Liteni (fost conac boieresc), unde au fost întâmpinaţi de administratorul conacului şi de primarul localităţii Liteni, Tomiţă Onisii. Conacul unde a funcţionat Casa de Copii se află într-o stare de degradare avansată, dar tinerii care au trăit atâtea emoţii aici au dorit să viziteze sălile de meditaţie unde ei îşi făceau temele, cantina, după care au vizitat şcoala din localitate.

 

Flori, diplome, daruri

Tinerii postinstituţionalizaţi le-au oferit flori şi mici daruri (icoane) tuturor invitaţilor care au venit la eveniment, apoi au avut ocazia să vizioneze filmări cu evenimente frumoase de pe vremea când funcţiona unitatea de asistenţă socială. „S-au depănat amintiri, am schimbat impresii, am primit sfaturi, s-au ţinut alocuţiuni, apoi organizatorii au oferit şi diplome tuturor profesorilor, educatorilor şi personalului de la Liteni”, ne-au spus organizatorii. Acţiunea a fost coordonată şi sprijinită de voluntarii  „Euroactiv”: Carmen Şincar, Toma Ungureanu, Adina Lungu, coordonaţi de profesorii Ninu Leneschi, Mihai Greciuc, preşedintele Asociaţiei „Euroactiv”, Narcisa-Daniela Ştefănescu, prim-vicepreşedinte „Euroactiv”, Romeo-Irinel Bolohan, vicepreşedinte „Euroactiv”, Marius Roman, tânăr crescut la Casa de Copii Liteni, şi de toţi ceilalţi tineri care au avut plăcerea de a participa la acest eveniment încărcat de amintiri şi emoţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Reuniunea castelanilor”, la Liteni.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Reuniunea castelanilor”, la Liteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zamă de limbă cu hrean şi smântână Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent.Avem nevoie de:4 limbi de porc  sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de... Citeşte