Google
 
miercuri, 18 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 159 (6869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6603 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9613 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Zamă de limbă cu hrean şi smântână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent.

Avem nevoie de:

4 limbi de porc  sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de vită) sau 2 cuburi concentrat de vită, o ceapă, un morcov, un cartof, un cățel de usturoi, o foaie de dafin, 2-3 boabe enibahar, câteva boabe de piper, 2 cuişoare întregi, un borcănel de hrean conservat, 2 linguri făină de grâu, o lingură mare de unt, 200 g smântână, un ou, opțional pătrunjel verde tocat

Preparare:

Punem la fiert în puțină apă rece limba pentru jumătate de oră, apoi o scoatem şi îndepărtăm pielița albicioasă. Adăugăm limba înapoi în apa clocotită, împreună cu morcov, ceapa întreagă curățată, usturoiul, cartoful întreg curățat, enibahar, foaia de dafin, cuişoare şi piper. Este preferabil să folosim o oală cu presiune în care vom fierbe limba timp de 30-45 de minute. După acest timp depresurizăm cu grijă oala şi verificăm dacă e bine fiartă carnea. Scoatem limba, morcovul şi cartoful pe un tocător şi lăsăm să se răcorească. Între timp în zeama în care au fiert adăugăm zeama de carne sau cuburile de concentrat. Ar trebui să avem cam 2-3 litri de lichid. Atenție, să nu fie prea sărat, pentru că urmează să scadă destul de mult şi se va accentua conținutul de sare. Punem vasul pe foc mic, fără capac, şi lăsăm să clocotească până scade cu mai bine de o treime. Între timp feliem subțire limba fiartă, morcovul şi cartoful. Când supa din oală a scăzut destul adăugăm feliile şi păstrăm totul cald, pe foc mic, fără să clocotească intens. Separat călim în unt făina, stingem cu lichid din oala în care a fiert totul, amestecăm bine şi dăm deoparte rântaşul, să nu se ardă. Adăugăm în rântaşul lichid smântâna bătută bine cu gălbenuş de ou şi cu hrean după gust. Se poate folosi tot borcănelul de hrean dacă se doreşte un preparat mai iute. Totul se toarnă în vasul cu zeama de limbă, amestecând repede şi scurt şi se dă imediat deoparte de pe foc. Dacă folosim, adăugăm  tot acum, la final, pătrunjelul verde tocat mărunt. Rezultatul trebuie să arate ca o ciorbă de burtă mai groasă, dar nu atât de deasă ca puiul cu smântână, de pildă. Se serveşte caldă, cu pâine neagră şi oțet alături, pentru că unii meseni pot dori această completare la preparatul foarte consistent. Este absolut delicioasă! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zamă de limbă cu hrean şi smântână.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamă de limbă cu hrean şi smântână0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zamă de limbă cu hrean şi smântână Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent.Avem nevoie de:4 limbi de porc  sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de... Citeşte