Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 159 (6869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri pentru o industrie sustenabilă a lemnului

Sistem avansat de monitorizare pentru livrările de material lemnos direct din pădure, cât şi din depozitele de buştean, implementat de Holzindustrie Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Holzindustrie Schweighofer, unul dintre cei mai importanţi procesatori de lemn din Europa, cu trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri din lemn masiv în România, a introdus un plan extins de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului încă din ianuarie 2017. Din moment ce compania nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără materie primă de la furnizori, scopul companiei este de a se asigura că numai lemnul recoltat în mod legal este achiziţionat şi prelucrat. În plus, compania şi-a luat de bunăvoie angajamentul de a nu achiziţiona lemn din parcurile naţionale, chiar dacă exploatarea este permisă în zonele tampon ale acestora. Holzindustrie Schweighofer prelucrează aproximativ 6% din volumul total de lemn recoltat din România. În anul 2017 compania a importat şi a achiziţionat intracomunitar aproximativ 60% din consumul său intern (Slovacia, Polonia, Republica Cehă, Austria şi din alte ţări).

Holzindustrie Schweighofer a investit un total de 1 milion de euro în această arhitectură de securitate, pe care compania o îmbunătăţeşte în mod continuu, în strânsă colaborare cu organizaţiile de mediu şi celelalte părţi interesate.

 

Sistemul de due diligence pentru livrările de material lemnos direct din pădure şi pentru cel din depozitele de buştean

Sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer este eficient atât pentru livrările de material lemnos direct din pădure către fabrici, cât şi pentru lemnul care este transportat mai întâi la depozitele de buştean şi apoi livrat la fabricile companiei.

Depozitele de buştean reprezintă o verigă naturală a lanţului de aprovizionare din industria lemnului. Pentru a putea valorifica superior lemnul, acesta este livrat în primă fază în depozitele de buştean, unde este secţionat, sortat şi livrat către diverşi clienţi. Pentru Holzindustrie Schweighofer este important ca în aceste depozite masa lemnoasă provenită din zonele tampon ale parcurilor naţionale să nu fie amestecată cu masa lemnoasă pe care compania o acceptă pentru prelucrare.

Tocmai de aceea, fiecare furnizor trebuie să dovedească provenienţa lemnului (de unde vine), prin act de punere în valoare şi autorizaţie de exploatare. Imediat ce experţii în lanţul de aprovizionare din cadrul firmei Holzindustrie Schweighofer află că lemnul din parcurile naţionale ajunge într-un depozit de buştean (lucru legal privind lemnul provenit din zonele tampon ale parcurilor naţionale), compania nu acceptă livrări din acest depozit în perioada de timp în care acolo este livrat lemn din parcuri naţionale.

Operatorul depozitului poate furniza masă lemnoasă către Holzindustrie Schweighofer în această perioadă de blocare doar dacă are alte locaţii de recoltare, aflate în afara parcurilor naţionale, iar livrările se fac direct din pădure la fabricile companiei şi sunt monitorizate prin Timflow. În general, livrările provenind de la un depozit de buştean la fabricile Holzindustrie Schweighofer sunt de asemenea monitorizate folosind Timflow.

Furnizorii companiei sunt desigur informaţi că Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn din parcurile naţionale. Acest lucru este clar stipulat în contracte. Toţi furnizorii sunt verificaţi în mod constant pentru a asigura conformitatea cu această reglementare.

Holzindustrie Schweighofer, împreună cu organizaţiile de mediu şi cu cercetători, lucrează în prezent la mai multe proiecte-pilot, pentru a investiga posibilitatea de monitorizare a fiecărei piesă de buştean şi pentru validarea originii lemnului. Acest lucru ar putea îmbunătăţi arhitectura de securitate la depozitele de buştean. Scopul este acela de a dezvolta un sistem practic şi independent de audit - care în prezent nu există la nivel industrial.  
Tehnicile posibile în curs de testare şi implementate în proiectele-pilot sunt:

  • Monitorizarea fiecărei piese de buştean cu ajutorul unor tehnologii ce folosesc etichete cu coduri de bare sau cu ajutorul dispunerii inelelor de creştere;
  • Validarea originii lemnului cu ajutorul analizelor izotopice sau spectroscopice;
  • Monitorizarea parchetelor de exploatare cu ajutorul dronelor.

După introducerea Timflow (toate camioanele care livrează buştean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstrează locul exact de încărcare a buştenilor, iar datele sunt accesibile publicului pe www.timflow.com) la toţi furnizorii companiei, încă din aprilie 2017, Holzindustrie Schweighofer doreşte, de asemenea, să îşi asume un rol de pionierat în implementarea unui sistem de monitorizare piesă cu piesă a livrărilor cu buştean.

Holzindustrie Schweighofer, care are în judeţul Suceava două importante unităţi de producţie, la Rădăuţi şi Siret, prelucrează aproximativ 6% din volumul total de lemn recoltat din România, 60% din consumul său intern fiind importat din alte ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistem avansat de monitorizare pentru livrările de material lemnos direct din pădure, cât şi din depozitele de buştean, implementat de Holzindustrie Schweighofer.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Sistem avansat de monitorizare pentru livrările de material lemnos direct din pădure, cât şi din depozitele de buştean, implementat de Holzindustrie Schweighofer1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zamă de limbă cu hrean şi smântână Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent.Avem nevoie de:4 limbi de porc  sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de... Citeşte