Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 147 (6857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Foc puternic

Un incendiu izbucnit dintr-un atelier de tâmplărie a distrus întreaga gospodărie a unei familii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu izbucnit dintr-un atelier de tâmplărie a distrus în mare parte gospodăria unei familii din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Alarma de incendiu s-a dat în dimineaţa zilei de luni, în jurul orei 3.30, la gospodăria lui Zamfir Catargiu, în vârstă de 67 de ani. 

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii şi Păltinoasa, au intervenit la faţa locului cu 6 autospeciale cu apă.

Pompierii au găsit un incendiu puternic şi deja extins. 

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperişul casei şi anexele gospodăreşti, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă, la o bucătărie de vară (anexă de locuit) şi la proprietatea învecinată.

Pompierii s-au luptat cu flăcările până în jurul orei 10.30.

Incendiul a distrus atelierul de tâmplărie pe 30 mp, un depozit de furaje, un adăpost de animale, două magazii corp comun, acoperişul, podul şi mansarda locuinţei pe aproximativ 110 mp şi circa 10 tone de furaje. Din păcate, şi ce a mai rămas din casă este grav deteriorat.

Focul a fost atât de puternic încât nu au putut fi salvate trei bovine şi 30 de păsări de curte.

 

O autospecială a pompierilor, care aducea apă, s-a răsturnat pe o uliţă din sat 

Misiunea a fost grea pentru pompieri din mai multe puncte de vedere. Pe lângă violenţa focului, luni dimineaţă, la ora 6.00, o autospecială de la Gura Humorului,  care transporta apă pentru maşinile de intervenţie aflate la locul incendiului, s-a răsturnat pe o uliţă a satului, din cauză că drumul s-a surpat, în urma ploilor abundente. Maşina a intrat în balans şi s-a răsturnat pe o parte. Din fericire, cei doi pompieri militari care erau în autospecială nu au fost răniţi.

Sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „Intervenţia nu a fost afectată de acest incident, incendiul la acea oră fiind localizat, iar la faţa locului erau prezente încă 5 autospeciale care au asigurat continuitate pentru furnizarea apei şi lichidarea ultimelor focare”.

Revenind la incendiu, ancheta preliminară a pompierilor arată că flăcările au izbucnit din atelierul de tâmplărie, iar cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu izbucnit dintr-un atelier de tâmplărie a distrus întreaga gospodărie a unei familii.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu izbucnit dintr-un atelier de tâmplărie a distrus întreaga gospodărie a unei familii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei