Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 147 (6857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cupa DHS

Elevi din comuna Slatina, pe podiumul unui concurs naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de elevi din comuna Slatina, de la şcolile din Herla şi Slatina, coordonat de prof. Theodor Ioan Găşpărel, a câştigat premiul II la etapa naţională a concursului DHS, de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră, la startul competiţiei aliniindu-se 150 de elevi, formând 37 de echipe din toată ţara. Cupa DHS s-a desfăşurat la Bistriţa-Năsăud, în perioada 30 iunie – 1 iulie 2018.

„Sunt bucuros că am reuşit din nou performanţa de a fi printre cei mai buni. Bucuria este în primul rând pentru elevii mei şi pentru că judeţul Suceava a fost la înălţime”, a spus prof. Găşpărel.

Din echipa judeţului au făcut parte elevii Denisa Dumitrache (clasa a VI-a), Ana-Maria Dănilă (clasa a VIII-a), Alex Vasilică Vornicu (clasa a VII-a) şi Gabriel Ionuţ Dănilă (clasa a VI-a). Lotul a fost însoţit şi de Mihai Androhovici, de la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret.

Fiecare membru al echipei, inclusiv antrenorul, a fost recompensat cu câte o trotinetă modernă.

În cadrul competiţiei, concurenţii au trecut prin două probe, una teoretică şi una practică. Pentru început, au dat dovadă că ştiu regulile de circulaţie şi au răspuns la întrebări despre istoria bicicletei, modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS, cât şi din legislaţia rutieră. A două probă a constat în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon.

De menţionat faptul că elevul Alex Vasilică Vornicu, de la Şcoala Gimnazială Herla, este unul din cei trei elevi din competiţie care nu au fost penalizaţi cu nici un punct la proba de poligon, realizând perfect traseul.

Toate echipele au fost formate din patru membri (doi băieţi şi două fete), un băiat şi o fată din clasele V-VI; un băiat şi o fată din clasele VII-VIII.

Pentru cei peste 200 de participanţi, profesori şi elevi, concursul a fost un real schimb de experienţe şi bune practici, între profesori pasionaţi şi elevi cu abilităţi de viaţă îmbunătăţite.

„Ideea ne-a venit în urmă cu ceva ani, şi anume prin 2010, când ne-am gândit că există o problemă majoră privind varianta de a-i scoate pe copii să facă mişcare. Am vrut să îi şi educăm din punct de vedere rutier, şi aşa a luat naştere concursul Cupa DHS. Este un concurs de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră. Este o probă teoretică şi o probă practică. Toată lumea câştigă câte ceva la concursul nostru”, a declarat Gelu Fona, manager de proiect.

Proiectul îşi propune să promoveze atât un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cât şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din comuna Slatina, pe podiumul unui concurs naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elevi din comuna Slatina, pe podiumul unui concurs naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei