Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 147 (6857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declarație

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: „Introducerea Split TVA a fost un eșec total!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a afirmat într-o declarație de presă că a criticat constant creșterea birocrației fiscale pe care au adus-o guvernele PSD-ALDE pentru mediul de afaceri din țară, în special plata defalcată a TVA care a crescut durerile de cap pentru agenții economici și nu a adus nici măcar niște mărunțiș în plus la bugetul de stat.

Dumitru Mihalescul a precizat: „M-am opus oricăror măsuri fiscale care ar putea conduce la creșterea birocrației pentru antreprenorii români. În România avem cel mai neprietenos sistem fiscal din Europa, deși toți miniștrii de Finanțe s-au lăudat că fac reforme. Agentul economic român trebuie lăsat să muncească, să producă, să facă afacerea mai prosperă și nu să completeze hârtii inutile și să îngroașe cozile pe la ghișeele autorităților fiscale. Numai cine nu a lucrat niciodată în economia privată nu știe că o decizie proastă a Guvernului pentru antreprenor înseamnă să scoată mai mulți bani din buzunar, să cumpere softuri, să angajeze resurse suplimentare care nu produc. Evident că m-am opus și măsurii introducerii plății defalcate a TVA pentru că am știut de la început că va fi un eșec. Această măsură s-a îndreptat către agenții economici onești, iar pe evazioniști nu i-a atins cu nimic! Am solicitat, în acest sens, de la Ministerul Finanțelor Publice o evaluare a numărului de agenți economici care s-au înscris voluntar în sistem, al celor care au fost înmatriculați automat, precum și asupra veniturilor aduse la buget. După ce am primit datele oficiale de la Ministerul Finanțelor Publice, concluzia este una clară! Split TVA a fost un eșec total!”

 

În primele trei luni din 2018 încasările din TVA au fost la 91,4% față de programul de încasări

Parlamentarul sucevean a mai afirmat că de la introducerea acestei măsuri doar 398 de contribuabili s-au înmatriculat voluntar în sistemul plății defalcate a TVA, ceea ce înseamnă că din sutele de mii de agenți economici plătitori de TVA doar 398 au ales Split TVA. De asemenea, numărul total de agenți economici înmatriculați ca urmare a debitelor restante este de 17.993, din care peste 12.000 sunt agenți economici aflați în insolvență.

Mihalescul mai spune că dacă Guvernul se lăuda că Split TVA va aduce 5-6 miliarde de lei suplimentar la buget în fiecare an, în primele trei luni din 2018 încasările din TVA au fost la 91,4% față de programul de încasări, ceea ce înseamnă că Guvernul a demonstrat că nu este capabil să elimine evaziunea fiscală, ci doar să facă viața mai grea pentru antreprenorii români onești.

„Sper ca domnul Teodorovici să-și aducă aminte despre pozițiile pe care le avea ca senator și să elimine toate măsurile fiscale nocive introduse de Ionuț Mișa, și anume Split TVA, supraacciza la carburanți și suprataxarea contractelor de muncă part-time”, a încheiat deputatul PNL Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: „Introducerea Split TVA a fost un eșec total!”.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: „Introducerea Split TVA a fost un eșec total!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei