Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În regim de urgenţă

Podul de la Milişăuţi, închis după inundaţiile din weekend, va fi expertizat astăzi de specialişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul rutier de peste râul Suceava de la Milişăuţi, închis duminică dimineaţă după ce a fost avariat grav de debitul foarte mare al râului Suceava, va fi expertizat astăzi de specialişti. Comisia va fi condusă de profesorul universitar doctor inginer Cristian Comisu, de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii Iaşi. 

Specialistul urmează să tragă concluzii privind starea podului şi degradările pe care le-a suferit. Ulterior, în cadrul expertizei care se va efectua vor fi trasate şi măsurile care trebuie luate pentru ca podul să poată fi redat circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă. 

Expertiza va fi realizată în regim de urgenţă, deşi debitul râului nu a scăzut încă la valori normale, având în vedere că problema închiderii acestuia este delicată.

De duminică dimineaţă nu se mai circulă deloc pe DN 2H Milişăuţi-Rădăuţi, un drum cu trafic foarte intens. Există câteva rute alternative, însă valorile de trafic mari fac ca problema reparării podului să fie urgentă.

Trebuie spus că oricât de rapid s-ar mişca lucrurile podul nu va fi redeschis prea devreme.

Podul a fost construit în anul 1962, iar semne ale degradării sale au început să fie observate de câţiva ani.

Fiind vorba de un drum naţional, obiectivul se află în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Conform primelor date, pila 6 a podului a fost torsionată şi s-a afundat. Mai tehnic, este vorba despre o deplasare la nivelul pilelor şi aparatelor de reazem ale podului. Podul s-a lăsat vizibil în dreptul pilonului afectat. Acesta a fost închis total, inclusiv pentru circulaţia pietonală.

Traficul a fost închis duminică dimineaţă, la ora 6.00.

Ploile abundente au dus la un debit foarte ridicat pe râul Suceava, care a pus presiune mare începând de sâmbătă. Podul a dat semne vizibile de degradare din noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Un alt pod de peste râul Suceava, cel de pe drumul judeţean care leagă comunele Udeşti şi Vereşti, redat circulaţiei rutiere din decembrie 2011, după ce fusese avariat grav de inundaţiile din vara anului 2010, nu este nici el într-o situaţia deloc bună.

De câteva luni de zile, unul dintre piloni a început să cedeze. Iniţial, pe carosabil a apărut o umflătură, iar apoi asfaltul a crăpat.

Problema s-a agravat după ploile abundente din ultimele zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de la Milişăuţi, închis după inundaţiile din weekend, va fi expertizat astăzi de specialişti.
 Vizualizări articol: 2411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podul de la Milişăuţi, închis după inundaţiile din weekend, va fi expertizat astăzi de specialişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aloo!! trimis de
( 3 iul 2018, 15:05:39
Trimiteti specialistii si la podul de la Bazar si la cel de la Veresti! Ambele poduri s-au lasat!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte