Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program social

Interes scăzut pentru ajutorul financiar de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

104 elevi suceveni vor primi 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator, aceştia fiind declaraţi eligibili în cadrul programului social Euro 200, program care oferă posibilitatea şcolarilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator.

Conform legislaţiei în vigoare, beneficiarii ajutorului sunt elevi şi studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 250 de lei pe membru de familie.

Interesul pentru acest program este simţitor mai scăzut faţă de anii trecuţi, când numărul beneficiarilor din fiecare judeţ era de ordinul miilor.

„O iniţiativă pornită în urmă cu 14 ani, care s-a dovedit a fi prolifică în primii ani de implementare, a ajuns să fie un program desuet, în condiţiile în care numărul de solicitări a scăzut foarte mult din 2004 până în 2017”, arată Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţești din România.

În judeţ, în acest an, cereri au fost depuse aproape exclusiv din partea elevilor din mediul rural.

Cu toate că Ministerul Educaţiei a încercat să revitalizeze programul Euro 200, pentru ca acesta să cuprindă un număr mai mare de potenţiali beneficiari, măsurile ministerului încă nu au dat roade.

Măsura aplicată de minister, începând din acest an,prevede că beneficiari pot fi elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 250 de lei pe membru de familie, faţă de 150 de lei cât a fost până acum.

Cu toate acestea, interesul elevilor pentru acest program nu a fost resuscitat, numărul beneficiarilor de la nivel naţional, din acest an, fiind de 2.765 faţă de 7.337 în 2017, 12.000 în 2016, 17.000 de beneficiari în 2015 ș.a.m.d.

Cuantumul bonului valoric pe care îl vor primi elevii reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interes scăzut pentru ajutorul financiar de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interes scăzut pentru ajutorul financiar de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte