Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Elevă a liceului Vicovu de Sus, printre laureații unui concurs național de istorie

Marţi, 3 Iulie 2018 (13:33:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii iunie, la Universitatea din București, s-a desfășurat etapa națională a proiectului educațional „Familia mea în vremea Marelui Război și a Marii Unirii”, în concurs participând 100 de elevi și profesori din 22 de județe din toate zonele țării.

Eleva Bianca Coroamă-Nistor, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus (clasa a XI-a H), s-a numărat printre cei mai merituoși laureați ai competiției, eleva fiind îndrumată de prof. Ionel Cristinel Puha.

Potrivit acestuia, ”proiectul a fost conceput să se desfășoare pe două secțiuni: prima, care a dat și numele proiectului, în care elevii au investigat în comunitățile și familiile lor participarea înaintașilor la evenimentele din perioada 1916-1919, au adunat documente și artefacte, au intervievat urmași ai participanților și le-au strâns mărturiile ori au redescoperit opere comemorative de război căzute în uitare; secțiunea secundă a fost intitulată <Anul 1918 în Istoria Românilor> și are ca obiectiv sporirea interesului elevilor pentru studierea istoriei Primului Război Mondial și a Marii Uniri".

Ceremonia de premiere a laureaților s-a desfășurat la Facultatea de Istorie. Premiile au fost oferite de Societatea de Ştiinţe Istorice din România, Universitatea din București, Editura TipoMoldova, Revista Historia, Fundația Svasta.

Concursul a fost organizat de Facultatea de Istorie a Universității din București, în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România.

„Pornind de la constatarea că la împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, societatea românească are un prilej unic de a reflecta critic asupra evoluției sale istorice și asupra perspectivelor sale de viitor, Societatea de Științe Istorice din România consideră că principala valență a Centenarului este cea educativă și anume transmiterea de principii, valori și atitudini către tânăra generație aflată pe băncile școlii, cu scopul de a conștientiza și onora jertfele înaintașilor, ale generației care a făurit Marea Unire, dar și de a genera o reflecție asupra modului în care fiecare dintre noi poate contribui la conturarea României viitorului”, a mai arătat prof. Ionel Cristinel Puha.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă a liceului Vicovu de Sus, printre laureații unui concurs național de istorie.
 Vizualizări articol: 2407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevă a liceului Vicovu de Sus, printre laureații unui concurs național de istorie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte