Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Timp liber

Aproape 50 de şcoli de vară instructive şi relaxante, pe teme variate, pentru elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva şcoli din judeţ îşi redeschid porţile pe perioada vacanţei de vară pentru elevii interesaţi de petrecerea timpului liber într-un mod amuzant, instructiv şi relaxant.

Zeci de unităţi de învăţământ din judeţ, multe din mediul rural, desfăşoară în lunile de vară proiecte intitulate „şcoli de vară”, o alternativă bună de a ocupa eficient timpul elevilor ai căror părinţi sunt foarte ocupaţi.

Oferta este diversificată, de la activităţi artistice, sportive, ecologice, culturale, de promovare a voluntariatului, la proiecte de dezvoltare personală, pentru dezvoltarea abilităţilor într-o limbă străină, activităţi de marcare a Centenarului Marii Uniri etc.

 

Proiecte educative

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai ample proiecte desfăşurate în această vară de şcolile din judeţ. Acestea au fost evaluate şi aprobate în cadrul comisiei de evaluare a proiectelor educative a Inspectoratului Şcolar Suceava. Lista completă a şcolilor de vară poate fi accesată pe https://educatiafnonf.wordpress.com/.

„English Summer Days” este proiectul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, din perioada 9-20 iulie, pentru îmbunătăţirea abilităţilor de

comunicare în limba engleză.

Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei propune „Secretul plantelor medicinale”, proiect despre importanţa plantelor medicinale din flora spontană din fâneţe şi pajişti alpine (16-20 iulie).

50 de elevi sunt aşteptaţi la şcoala de vară „Universul meu” a Şcolii Gimnaziale Coşna, care vizează dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi a stimei de sine în interacţiune cu mediul înconjurător.

„Academia isteţilor” este proiectul Şcolii Gimnaziale „P. Comarnescu” Gura Humorului, care are ca obiectiv oferirea unei alternative pentru petrecerea timpului liber în vederea prevenirii delincvenţei juvenile.

Tot la Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” organizează „Creaţie şi recreaţie” pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă prin valorificarea aptitudinilor artistice ale elevilor, scoală de vară desfăşurată în două serii, la care sunt aşteptaţi 100 de participanţi.

”Şantierele prieteniei în spiritul cercetăşiei belgiene” este proiectul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, care vizează amenajarea unui spaţiudestinat activităţilor interculturale şi educaţiei nonformale în liceu. Activităţile se vor desfăşura în perioada 6-19 august, cu participarea a 60 de tineri români şi belgieni.

Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni organizează „Eu pot! Euvreau! Noi reuşim!” pentru accesul elevilor din grupurile dezavantajate la o educaţie de calitate prin implicarea în activităţi extraşcolare. Parteneri sunt Asociaţia părinţilor „În sprijinul educaţiei” şi Primăria Dumbrăveni, 60 fiind numărul de participanţi preconizaţi.

La finele lunii august, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava pregăteşte „Şcoala bobocilor” pentru elevii de clasele a V-a şi a IX-a, o tabără de vară bogată în cursuri şi activităţi recreative, ateliere, sport, jocuri în aer liber, pentru ca bobocii să se familiarizeze cu mediul educaţional din liceu.

„Me in my mirrors” este demarat de Colegiul Tehnologic „Petru Muşat” Suceava, fiind un proiect de dezvoltare personală care acordăsprijin elevilor în a găsi răspunsuri la întrebările: Ce eşti? Ce simţi? Ce faci? Cât de prezent eşti în viaţa ta? Acesta va avea loc la finele lunii august. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de şcoli de vară instructive şi relaxante, pe teme variate, pentru elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 50 de şcoli de vară instructive şi relaxante, pe teme variate, pentru elevii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte