Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calamităţi

Aproape 1,5 milioane de euro, pagubele provocate de ploile din 29-30 iunie pe drumurile judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a centralizat pagubele provocate de ploile din zilele de 29 şi 30 iunie a.c. pe drumurile judeţene, valoarea estimată a acestora ajungând la 6,892 de milioane de lei, adică 1,47 de milioane de euro.

Conform situaţiei întocmite de direcţia de specialitate a CJ, au fost afectate 13 drumuri judeţene, cele mai mari stricăciuni înregistrându-se pe drumul judeţean 174E Păltiniş-Dârmoxa. Aici sunt necesare reprofilări şi piatră spartă pe o lungime de 12,9 km, desfundări de şanţuri pe 4,10 km, anrocamente, trebuie refăcute 5 podeţe distruse, decolmatate podeţele şi de curăţat carosabilul de materialul adus de viituri, valoarea lucrărilor fiind estimată la 1,68 de milioane de lei.

Pe drumul judeţean 155A Praxia-Bogdăneşti-Râşca trebuie refăcute două podeţe, în valoare de 32.400 de lei. Drumul judeţean 174 Broşteni-Dârmoxa are nevoie de reprofilări şi piatră spartă pe o lungime de 6,8 km, desfundări de şanţuri - 6,5 km, de refăcut trei podeţe şi de curăţat carosabilul de materialele aduse de ape, lucrările având o valoare estimată de 1,23 de milioane lei. La drumul judeţean 175A Rarău-Chiril trebuie refăcut corpul drumului cu terasamente şi îmbrăcăminte asfaltică şi pe două tronsoane este nevoie de remediere după alunecarea taluzului. Valoarea estimată a lucrărilor este de 190.474 de lei. La drumul judeţean 176 Vama – Moldoviţa - Argel a fost distrus podeţul de la km 33+300 şi este nevoie de o nouă variantă de circulaţie, care poate fi fie reconstruirea podeţului, care ar costa 56.000 de lei, fie un pod în lungime de 10 m, care ar costa 800.000 de lei.

 

La Slatina, un pod trebuie refăcut şi altul reconstruit

Pe drumul judeţean 177 Mănăstirea Humorului - Poiana Micului, decolmatarea unui podeţ afectat de viituri costă 5.860 de lei.

Curăţarea carosabilului după viituri, refacerea corpului drumului, anrocamente şi refacerea dalelor de beton şi a parapetului direcţional pe drumul judeţean 177A Frasin – Stulpicani – Ostra - Holda costă 638.700 de lei.

De curăţat carosabilul, reprofilări şi de un podeţ nou este nevoie şi pe DJ 177B Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani, lucrări în valoare de 315.219 lei. Pe DJ 177E Slătioara, lucrările de reprofilare şi de desfundare a şanţurilor sunt estimate de evaluatori la 175.680 de lei. Lucrări asemănătoare, plus construirea unui zid de sprijin la podul Isachiea, în valoare de 207.915 lei, trebuie făcute pe DJ 177C Capu Câmpului - Valea Moldovei. Pe DJ 209A Slatina - Găineşti este nevoie de lucrări mai ample, care includ refacerea podului de la Slatina, construcţia unui pod nou, în lungime de 10 m, la Magherniţa - Mănăstirea Slatina, şi refacerea carosabilului distrus pe o lungime de 0,3 km. Costul estimat al acestor lucrări este de 1,312 milioane de lei.

La Mălini, pe DJ 209B Mălini - Iesle trebuie refăcute gabioanele la pod pe o lungime de 30 metri liniari şi construite două noi podeţe în lungime de 10 metri. Valoarea lucrărilor este de 169.200 de lei. Pe DJ 209L Pleşa, reprofilările cu piatră spartă costă 129.000 de lei.

Având în vedere valoarea mare a pagubelor, lucrările necesare pentru refacere nu pot fi finanţate din bugetul judeţului, astfel încât cu siguranţă Consiliul Judeţean va solicita alocarea de fonduri de la Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1,5 milioane de euro, pagubele provocate de ploile din 29-30 iunie pe drumurile judeţene.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1,5 milioane de euro, pagubele provocate de ploile din 29-30 iunie pe drumurile judeţene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte