Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 106 (6816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Distincţie

Rectorul Academiei de Ştiinţe Economice din Republica Moldova, Doctor Honoris Causa al USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rectorul Academiei de Ştiinţe Economice din Republica Moldova (ASEM), acad. Grigore Belostecinic, a fost distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Titlul a fost acordat ca semn al recunoaşteriicontribuţiilor sale în domeniul Economie, pentru merite deosebite în cercetare şi în activitatea didactică, pentru amplificarea relaţiilor de colaborare internaţională a universităţii moldovene.

Festivitatea a avut loc la finele săptămânii trecute, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”.

„Universitatea din Suceava este onorată să exprime cele mai înalte sentimente ale recunoaşterii sale conferind titlul de Doctor Honoris Causaacad. Grigore Belostecinic, rector al Academiei de Ştiinţe Economice, unul din cei mai respectaţi economişti din Republica Moldova, care prin competenţa ştiinţifică, profesionalismul, prestigiul şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model pentru comunitatea noastră academică”, a arătat universitarul sucevean Elena Hlaciuc.

În discursul său (laudatio), aceasta a mai menţionat că propunerea de acordare a titlului onorific de DHC a avut la bază următoarele argumente: competenţa ştiinţifică a acad. Grigore Belostecinic, calităţile de cercetător economist, contribuţiile sale ştiinţifice în ariile economiei generale, managementului şi marketingului, recunoaşterea profesională la nivel naţional şi internaţional. De asemenea, au fost enunţate meritele acestuia în realizarea unor obiective de interes public şi de utilitate socială, credibilitatea instituţiei pe care o reprezintă, prestigiul de care se bucură în comunitatea ştiinţifică, generozitatea şi dăruirea puse în slujba învăţământului superior economic.  

„Grigore Belostecinic reprezintă pentru economiştii moldoveni şi români un model de carieră ştiinţifică şi profesională în cadrul căreia se împletesc cercetarea ştiinţifică şi orientarea către problemele stringente din economia Moldovei şi asupra tendinţelor şi proceselor marcante din economia mondială. Propunerea noastră se alătură multor alte semne de recunoaştere a carierei acad. Belostecinic, inclusiv din partea mediului economic, prin acordarea de către un număr impresionant de universităţi din ţară şi străinătate a titlului de DHC”, se mai arată în laudatio.

 

Lectio magistralis

După festivitatea de decernare a titlului onorific de DHC, Belostecinic a mărturisit că el conştientizează întru totul valoarea şi semnificaţia acestui eveniment, iar faptul că are loc în anul Centenarului Unirii îi conferă un conţinut sentimental şi emoţional deosebit.

 „Vreau să mărturisesc că titlul de DHC al Universităţii din Suceava este o recunoaştere şi, în egală măsură, o onoare, atât pentru mine personal, cât şi pentru întregul colectiv de profesori şi studenţi pe care am onoarea să-l reprezint”, a transmis cel mai longeviv rector al ASEM, mandatul acestuia începând în 2001.

Acesta a apreciat realizările universităţii sucevene, rezultatele din ultimii ani, evidenţiind relaţiile bune de colaborare dintre cele două universităţi.

În discursul său, rectorul ASEM a vorbit despre rolul şi locul universităţilor în societatea modernă, domeniu care îl preocupă tot mai mult în ultima perioadă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul Academiei de Ştiinţe Economice din Republica Moldova, Doctor Honoris Causa al USV.
 Vizualizări articol: 1943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rectorul Academiei de Ştiinţe Economice din Republica Moldova, Doctor Honoris Causa al USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei