Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 106 (6816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Răsplată

Emisiunea „Câştigă România!” (TVR 2) trimite doi elevi suceveni în excursie la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Ziua Europei, emisiunea de cultură generală „Câştigă România!”, difuzată pe TVR 2, a răsplătit trei elevi din ţară, pentru efortul pe care îl fac pentru a duce numele României în cele mai renumite concursuri europene şi internaţionale. Aceştia vor pleca într-o excursie de trei zile la Bruxelles, pentru a vizita locul unde se iau cele mai importante decizii la nivel european.

Doi dintre cei trei elevi premiaţi sunt din judeţul Suceava. Este vorba despre David Corneliu Turturean, din clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, şi Adrian Barbaroş, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava, tineri merituoşi, cu o evoluţie deosebită, care s-au remarcat în cadrul unor activităţi extracurriculare, concursuri şcolare, acţiuni de voluntariat.

Anunţul referitor la câştigătorii excursiei organizată de TVR 2 a fost făcut de Virgil Ianţu, în cadrul emisiunii „Câştigă România!”, din data de 9 mai.

Excursia este organizată cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Meritele elevilor

Fiecare judeţ, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, a înaintat către emisiunea „Câştigă România!” câte trei nominalizări, realizatorii selectând cei trei câştigători în funcţie de CV-ul fiecăruia şi implicarea lor în activităţile educative.

Adrian Barbaroş este preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, tânărul făcându-şi vocea auzită prin numeroase luări de atitudine privind drepturile elevilor, programa şcolară, rolul consiliilor şcolare ale elevilor, respectarea şi aplicarea statutului elevului, importanţa educaţiei non formale.

Potrivit realizatorilor emisiunii, Adrian este un foarte bun vorbitor de limba franceză, câştigând premiul II la concursul ,,Prietemps des poetes ” de anul trecut. Este coordonator de proiect pentru Organizaţia Salvaţi Copiii din Suceava şi are calităţi manageriale dobândite prin participarea la organizarea şcolii de vara „Juniors of CNME”, de la sfârşitul verii lui 2017. A luat premiul I la Olimpiada Judeţeană de Pedagogie - Psihologie, disciplina: Teoria şi practica instruirii şi evaluării.
De cealaltă partea, David Corneliu Turtureanu s-a remarcat în competiţiile şi olimpiadele şcolare din domeniul ştiinţelor exacte.

Munca, perseverenţa, inteligenţa, dar mai ales seriozitatea lui David s-au concretizat în numeroase medalii obţinute la olimpiadele naţionale şi calificări la fazele internaţionale ale olimpiadelor de astronomie şi astrofizică.

În 2016, David şi-a adjudecat bronzul la Olimpiada Internaţională de Astronomie, cu toate că a fost unul dintre cei mai mici competitori.

În anul şcolar trecut, ştefanistul a bifat o reuşită cu adevărat remarcabilă prin calificarea la un număr record de olimpiade naţionale şi anume şase (Ştiinţe pentru Juniori, Fizică, Astronomie şi astrofizică, Informatică, Chimie, Lingvistică).

În acest an şcolar, David a reuşit calificarea la patru olimpiade naţionale (Astronomie şi Astrofizică, Informatică, Chimie şi Fizică).

Tot în acest an, David Corneliu Turturean va participa atât la Olimpiada de Astronomie din Italia, din luna octombrie, cât şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, din China, din luna noiembrie 2018, mult mai amplă ca număr de participanţi şi dificultate.

„Performanţele sale de până acum stârnesc admiraţie şi anunţă o evoluţie academică excepţională”, spun realizatorii „Câştigă România!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea „Câştigă România!” (TVR 2) trimite doi elevi suceveni în excursie la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 1931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Emisiunea „Câştigă România!” (TVR 2) trimite doi elevi suceveni în excursie la Bruxelles3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei