Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 106 (6816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bune intenţii

Prefectul Adomnicăi vrea ca Bucşoaia să redevină tabără internaţională pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, că intenţionează să iniţieze demersuri pentru ca fosta tabără de la Bucşoaia să fie reabilitată şi reintrodusă în circuitul taberelor pentru copii. Mirela Adomnicăi, care a fost prezentă, ieri, la "Hora Bucovinei", organizată la Bucşoaia, de Consiliul Judeţean Suceava şi de administraţia locală din Frasin, a afirmat că această locaţie are potenţial de a redeveni tabără internaţională. În opinia sa, varianta cea mai fezabilă ar fi un parteneriat public-privat deoarece valoarea investiţiilor necesare depăşeşte cu mult puterea financiară a administraţiei locale, în proprietatea căreia se află acum.

„Îmi doresc şi poate reuşim să facem o tabără internaţională, în care să vină şi copii din Ucraina şi Republica Moldova, în serii de măcar şapte zile. Amintirile dintr-o tabără şcolară sunt mult mai vii decât cele dintr-o vacanţă cu părinţii”, a declarat Adomnicăi.

La rândul său, primarul de Frasin, Marinel Balan, a declarat că acest lucru va fi posibil deoarece principala problemă cu care s-a confruntat tabăra a fost cea a asigurării apei potabile, or asta se soluţionează prin finalizarea reţelei de apă, canalizare şi a staţiei de epurare din Frasin. „Lucrările sunt executate în proporţie de 80% şi cred că până la sfârşitul anului terminăm”, a spus primarul.

Tabăra de la Bucşoaia a fost inaugurată în anul 1937 de Regele Carol al II-lea, în prezenţa a 50.000 de oameni, fiind cea mai mare tabără din ţară. Au urmat zeci de ani de glorie şi apoi regresul, încet dar sigur, de după 1989. În 2005 a fost închisă şi în câţiva ani a ajuns o ruină, cu clădiri devastate, din care s-a furat ca-n codru.

Singurul lucru bun, care a protejat acest loc de a deveni o afacere imobiliară, este că nu i se poate schimba destinaţia. Terenul taberei este primit de Statul Român cu titlu gratuit de la Casa Regală şi nu poate fi înstrăinat sau concesionat, iar destinaţia lui nu poate fi schimbată. Până acum, statul nu a fost interesat să investească într-o tabără pentru copii şi a lăsat-o total de izbelişte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Adomnicăi vrea ca Bucşoaia să redevină tabără internaţională pentru copii.
 Vizualizări articol: 2934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul Adomnicăi vrea ca Bucşoaia să redevină tabără internaţională pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei