Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 106 (6816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiune

AJVPS Suceava, amendată cu 40.000 de lei şi lăsată fără autorizaţie pentru operaţiuni cu arme şi muniţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava a încasat o amendă de 40.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost retrasă autorizaţia de efectuare de operaţiuni cu arme şi muniţii. Sancţiunile au fost stabilite de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, după ce s-a stabilit că un deţinător de armă a achiziţionat ilegal prin asociaţie o ţeavă de rezervă cu destinaţia vânătoare, calibrul 16.

Totul a plecat de la un bărbat din Izvoarele Sucevei, Dumitru Vociuc, care a obţinut în acest an autorizaţie de procurare a unei arme letale cu destinaţia vânătoare, ulterior acesta cumpărându-şi legal şi respectiva arma.

Săptămâna trecută, bărbatul s-a prezentat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea eliberării permisului de armă necesar portului şi folosirii armei procurate. Bărbatul a prezentat şi oţeavă de rezervă lisă, calibrul 16, pentru care nu era autorizat, constatându-se că aceasta era înscrisă de către armurierul din cadrul AJVPS Suceava, atât în factura emisă pentru procurarea armei, cât şi pe verso autorizaţiei de procurare a armei.Cu alte cuvinte, această ţeava de rezervă a fost comercializată ilegal către deţinător.

Poliţiştii au efectuat verificări în baza de date „Registrul Naţional al Armelor integrat”, ocazie cu care s-a stabilit că ţeava de rezervă nu figurează ca fiind înscrisă în evidenţe. Ţeava de rezervă a fost ridicată pe bază de dovadă.

Poliţiştii au deschis dosar penal privind infracţiunea de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.       

Aceştia s-au îndreptat însă şi către AJVPS Suceava, privind nerespectarea obligaţiilor armurierilor care desfăşoară operaţiuni de comerţ cu arme, piese şi muniţii.

Conform prevederilor legale, pe lângă amendă, s-a dispus şi măsura complementară a retragerii definitive a autorizaţiei de efectuare a operaţiunilor cu arme şi muniţii.AJVPS Suceava are posibilitatea de a contesta în instanţă aceste măsuri.

 

Alte probleme la AJVPS Suceava, privind regimul armelor şi muniţiilor

AJVPS Suceava şi directorul Nicolae Goicea nu sunt nici pe departe la primele probleme de acest gen, legate de chestiuni delicate, privind regimul armelor şi muniţiilor.

Nicolae Goicea este trimis în judecată dindecembrie 2015, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu unul dintre subalternii săi, paznicul de vânătoare de la Vatra Moldoviţei, Radu Ghiocel Iurniuc. Rezumând faptele, Nicolae Goicea este acuzat că i-ar fi restituit ilegal armele în mai multe rânduri lui Radu Ghiocel Iurniuc. Goicea este acuzat de procurori că i-ar fi restituit armele şi după ce acestea i-au fost ridicate de organele de cercetare penală, pentru ameninţări cu moartea adresate primarului din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin.
Acuzaţiile din rechizitoriul de trimitere în judecată sunt însă mult mai multe, paznicul de vânătoare folosind ilegal armele ani de zile, inclusiv la acte de braconaj.

Procesul se află şi acum, după doi ani şi jumătate, tot pe rolul instanţei de fond, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AJVPS Suceava, amendată cu 40.000 de lei şi lăsată fără autorizaţie pentru operaţiuni cu arme şi muniţii.
 Vizualizări articol: 2752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
AJVPS Suceava, amendată cu 40.000 de lei şi lăsată fără autorizaţie pentru operaţiuni cu arme şi muniţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei