Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 106 (6816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză poliţie

Morţii în accidentele rutiere şi furturile din locuinţe, principalele probleme ale începutului de an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava cu privire la primul trimestru al anului arată o scădere per total a infracţionalităţii, cu două vulnerabilităţi care sunt în creştere: persoanele decedate în accidente rutiere şi spargerile de locuinţe.

Reducerea numărului de morţi în accidente este de altfel obiectivul primordial al poliţiei judeţene, după ce în ultimii doi ani  Suceava s-a aflat pe primul loc în ţară la persoane decedate în accidente rutiere.

 

Infracţionalitate în scădere, la infracţiunile cu violenţă

Analiza dinamicii situaţiei operative înregistrate la nivelul IPJ Suceava în primele 3 luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară a anului 2017, evidenţiază faptul că, din punct de vedere statistic, în trimestrul I 2018, au fost sesizate 3.637 de infracţiuni aflate în competenţa de cercetare a poliţiei, în scădere cu 210 fapte faţă de perioada similară a anului 2017.

Infracţiunile contra persoanei, adică faptele de violenţă, sunt din fericire în scădere, atât în ceea ce priveşte infracţiunile de violenţă contra vieţii (omor, tentativă de omor etc.) cât şi cele contra integrităţii corporale sau sănătăţii persoanelor, infracţiunile de lovire sau alte violenţe.

Per total, furturile sesizate în primul trimestru din 2018, 829 fapte, sunt în scădere cu 41 faţă de începutul anului trecut.

Numărul de furturi se menţine totuşi la un nivel ridicat.

Analiza arată că în primul trimestru al acestui an au avut loc 201 furturi din locuinţe, cu 20 mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2017.

 

Mai puţine accidente grave, nu şi mai puţini morţi

În ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier, în primul trimestru al anului s-au înregistrat 54 de accidente rutiere grave, cu nouă mai puţine decât în acelaşi interval din 2017. În cele 54 de accidente au murit 16 persoane şi s-au înregistrat 46 de vătămări corporale grave.

La capitolul persoane decedate se înregistrează o uşoară creştere, cu un decedat.

Principalele trei cauze generatoare de accidente sunt traversarea neregulamentară ori prezenţa pietonilor pe partea carosabilă – 14 accidente, soldate cu şase persoane decedate şi opt rănite grave, viteza neadaptată la condiţiile de drum, 18 accidente, cu patru morţi şi 20 de răniţi grav, şi neacordarea priorităţii pietonilor, cu opt accidente, soldate cu patru decedaţi şi cinci persoane rănite grav.

Se poate observa din statistică că marile probleme sunt la accidente în care au căzut victime pietonii.

Poliţiştii rutieri au ca obiectiv principal pentru 2018 reducerea numărului de accidente grave şi mai ales a numărului de decedaţi în acestea.

 

Poliţiştii au recuperat un prejudiciu de 1,6 milioane de lei, din infracţiuni economice

În ceea ce priveşte activitatea poliţiei pe linie economică, în primul trimestru au fost constatate 279  de infracţiuni economico-financiare, în scădere cu 12 faţă de perioada precedentă.

Un amănunt foarte important al poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava este legat de prejudiciile recuperate din infracţiuni.

Astfel, în trimestrul I 2018, valoarea prejudiciului recuperat de poliţişti în cauzele penale privind infracţiunile economico-financiare s-a cifrat la aproape 1,6 milioane de lei, în creştere cu peste 560.999 de lei, faţă de ce s-a recuperat, în faza de urmărire penală, în primele trei luni ale anului 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morţii în accidentele rutiere şi furturile din locuinţe, principalele probleme ale începutului de an.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morţii în accidentele rutiere şi furturile din locuinţe, principalele probleme ale începutului de an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei