Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 87 (6797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac la PSD

Ioan Balan: „Prin furtul banilor din Pilonul 2 ați luat românilor dreptul la o pensie mai mare cu 20%”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pilonul 2 de pensii reprezintă cel mai fierbinte subiect al momentului, iar măsurile luate de actuala guvernare PSD-ALDE vor afecta în sens negativ milioane de români. Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan susţine că minciunile spuse cu nonşalanţă de cei care conduc ţara se vor repercuta cu repeziciune în întreaga economie.

„Vă mai aduceți aminte cum negau cu nerușinare, atât Mihai Tudose, cât și Liviu Dragnea că se vor atinge de banii economisiți de 7 milioane de români în fondurile de pensii obligatorii administrate privat, cunoscute ca Pilonul 2 de pensie? Eu nu am uitat și vă redau angajamentele lor: <Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde scoateţi?!> (Mihai Tudose); <O prostie! Nu se desființează.> (Liviu Dragnea)”, a ţinut să reamintească deputatul liberal angajamentele luate în mod public de un fost premier şi de şeful său de partid.

Ioan Balan a precizat că „furtul” banilor din Pilonul 2 de pensii era doar o chestiune de timp, şi asta pentru că Guvernul a rămas încă de la început de an fără bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare a statului. Practic, după primele 3 luni ale anului, se constată că veniturile fiscale din surse sigure au scăzut, că deficitul bugetar este cel mai mare din ultimii zece ani, iar Guvernul a rămas fără bani pentru onorarea unor promisiuni făcute și încă nerealizate, atât cu privire la salarii, cât și la pensii.

„Cine poate să mai aibă încredere în alianţa PSD-ALDE, atâta vreme cât una declară şi alta fac? Toți cei 7 milioane de viitori pensionari au constatat, pe pielea lor, că o parte din contribuțiile la Pilonul 2 au fost deja confiscate, deoarece contribuțiile au scăzut, de la 1 ianuarie, între 4% și 12%. Prin această măsură deja le-ați luat dreptul la o pensie mai mare cu 20%. Acum, când problema bugetară se agravează sau, cum îi plăcea domnului Dragnea să spună anul trecut, prin aceeași perioadă <gaura bugetară>, se adâncește, au scos de la naftalină o nouă coadă de topor – pe tânărul ministrul Eugen Teodorovici”, a spus Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a arătat că de la numirea sa în funcţia de ministru, Eugen Teodorovici stă

mai mult prin studiouri de televiziune și manipulează, crezând că va convinge că statul este un perfect administrator al banilor cetățenilor, iar piața este un foarte mare dezastru. De fapt, singura sarcină a ministrului Teodorovici este aceea de a face praf orice germene al economiei de piață.

Potrivit lui Ioan Balan, parlamentarii PNL sunt prea puțini numeric şi au aproape 20% din voturi, în vreme ce de partea cealaltă a baricadei procentul este de circa 70.

„Fac un apel la voi toți, din majoritatea parlamentară, să opriți Guvernul care este pe cale să producă un adevărat dezastru și să ia banii din Pilonul 2 de pensii. Oricât ar încerca să vă păcălească și pe voi Teodorovici sau Olguța Vasilescu, că vor face nu știu ce sistem opțional, vă rog să țineți minte că ei nu urmăresc decât un singur lucru: să ia din banii viitorilor pensionari, ca să acopere pensiile în plată astăzi. Evitați declașarea unei dezbinări naționale generalizate, în care copiii să-și urască părinții și bunicii, pentru că lor le-a fost tăiată pensia, ca să aibă Guvernul cu ce să-și acopere promisiuni mincinoase. Vă rog să vă gândiți și la efectele economice ale acestei măsuri, pentru că banii pe care Dragnea, Teodorovici și Olguța Vasilescu vor să-i confiște nu sunt undeva într-un sac sau vreo vistierie, ci sunt cu toții în economie, finanțând atât Guvernul, cât și afacerile private”, este apelul lansat de deputatul Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Prin furtul banilor din Pilonul 2 ați luat românilor dreptul la o pensie mai mare cu 20%”.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: „Prin furtul banilor din Pilonul 2 ați luat românilor dreptul la o pensie mai mare cu 20%”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei