Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 87 (6797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Juniori

Un ştefanist în vârstă de 15 ani s-a calificat la Balcaniada şi la Turneul Internaţional de Informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Performanţă în premieră la nivel judeţean obţinută de Eduard Valentin Dumitrescul, elev la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, care la doar 15 ani s-a calificat la etapele internaţionale a două competiţii importante în domeniul informaticii: Balcaniada de informatică pentru juniori şi Turneul Internaţional de Informatică.

Mai mult, ştefanistul este în cărţi şi pentru participarea la alte competiţii internaţionale din domeniul informaticii, pentru care loturile naţionale vor fi stabilite după încă o rundă de selecţie, programată peste două săptămâni.

 Balcaniada de informatică pentru juniori va avea loc la Timişoara în luna iulie, iar Turneul de Informatică se va desfăşura la Schumen, Bulgaria, în luna noiembrie a acestui an.

Elevul este pregătit de prof. Daniela Marcu şi de Liviu Pînzaru, de la Palatul Copiilor Suceava.

Prof. Dan Popescu, directorul Colegiului „Ștefan cel Mare”, a menţionat că reuşita lui Eduard este unică pentru judeţul nostru, doar elevi suceveni din lotul de seniori reuşind până în prezent calificarea la etapele internaţionale ale competiţiilor de informatică.

Și în 2017, elevul a făcut parte din lotul lărgit al României, fiind la un pas de calificările la concursuri cu anvergură europeană sau internaţională.

 

Prima etapă de pregătire şi selecţie a avut loc la Tulcea

În intervalul 11 - 18 aprilie, Eduard a participat alături de alţi 11 elevi juniori şi 20 de elevi seniori, toţi membri ai lotului naţional lărgit de informatică, la o tabără de pregătire organizată la Tulcea, a cărei finalitate a fost desemnarea elevilor care vor reprezenta România la câteva dintre cele mai importante competiţii din domeniu.

Rezultatele testelor de baraj i-au permis lui Eduard să se califice la cele două competiţii -  Balcaniada şi Turneul - dar şi la următoarea tabără de pregătire, care va avea loc la Câmpulung Muscel, Argeş, peste două săptămâni. Acolo, în urma unor alte testări, cei mai buni dintre elevi se vor califica la alte competiţii internaţionale.

Eduard este familiarizat cu întrecerile şcolare de nivel înalt din domeniul ştiinţelor exacte, de-a lungul timpului, acesta dovedind că excelează nu doar la una, ci la mai multe discipline şcolare din sfera ştiinţelor exacte. Este o prezenţă constantă la competiţiile sau olimpiadele de matematică, fizică sau informatică.

În 2016, reprezentanţii Colegiului „Ștefan cel Mare” l-au desemnat ”Elevul anului”. Pe atunci în clasa a VII-a, Eduard era triplu medaliat la olimpiadele naţionale de Matematică, Fizică şi Informatică. Tot atunci, acesta a fost laureat al unei burse (junior) „Gheorghe Marchitan”, pentru cei cu performanţe deosebite la matematică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ştefanist în vârstă de 15 ani s-a calificat la Balcaniada şi la Turneul Internaţional de Informatică.
 Vizualizări articol: 2892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Un ştefanist în vârstă de 15 ani s-a calificat la Balcaniada şi la Turneul Internaţional de Informatică4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei