Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 87 (6797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie ciudată

Grave acuzaţii la adresa inspectorilor ITM Suceava, veniţi a patra oară în control în doar două luni la o societate comercială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acuzaţii grave la adresa inspectorilor şi a şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava venite din partea unui om de afaceri. Totul a plecat după ce societatea a fost vizată de controlul inspectorilor de muncă a patra oară în termen de numai două luni. Cea de-a patra vizită de ieri a pus capac răbdării lui Gheorghe Şcheuleac, administratorul carmangeriei Catyral din Vornicenii Mici. Omul de afaceri a răbufnit şi a oprit acest al patrulea control. Gheorghe Şcheuleac este de părere că cineva îi doreşte răul şi că ar vrea să-i vadă „moartă” afacerea.

„Cred că inspectorul-şef de la ITM Suceava doreşte să mă închidă. Mă simt foarte hărţuit. Gândiţi-vă că e al patrulea control doar la unitatea de procesare, dar mai am şi alte magazine şi cei de la ITM au stat ca paznicii acolo de mai multe ori”, a spus Gheorghe Şcheuleac.

Omul de afaceri susţine că la precedentele trei controale nu s-au găsit nereguli şi de aceea crede că cineva îl reclamă în mod intenţionat pentru a-i pune beţe în roate. Unitatea de prelucrare a cărnii de la Vornicenii Mici are 10 angajaţi, toţi cu cărţi de muncă, oameni care la rândul lor au fost chemaţi să dea cu subsemnatul de către inspectorii ITM Suceava.

Din acest motiv, oamenii care sunt chemaţi să dea declaraţii se simt hăituiţi şi s-au săturat de această situaţie jenantă în care sunt puşi, mai ales că li se indică să spună şi lucruri care nu sunt reale.

„La penultimul control am dat o declaraţie cu datele mele personale, m-au întrebat câte ore lucrez, am fost luaţi mai mult cu japca”, a povestit Maria Matei, una dintre angajatele firmei.

La rândul său, Gheorghe Matei, o altă persoană care lucrează la firma Catyral, crede că inspectorii ITM s-au comportat ca pe vremea Inchiziţiei.

„Au spus <Haideţi sus>, erau cu jandarmii cu pistolul, parcă eram la puşcărie, ne-au luat sus să dăm codul numeric personal şi să dăm o declaraţie. Nu ne-au arătat nici o legitimaţie, nimic, nu au spus care e scopul controlului. Cred că nu se procedează aşa”, a arătat Gheorghe Matei.

 

Inspectorii de muncă acuză că au fost sechestraţi

Inspectorii de la ITM Suceava care au fost prezenţi ieri la Vornicenii Mici spun că nu li s-a permis efectuarea controlului, iar în plus au şi fost sechestraţi într-un birou de către administratorul Catyral. Pentru împiedicarea operaţiunii de control, Gheorghe Şcheuleac a primit o amendă, însă inspectorii de la ITM Suceava au menţionat că nu vor înainta vreo altă acţiune. Angajaţii instituţiei statului au recunoscut că este a patra acţiune de control în decurs de numai două luni, dar nu au precizat şi motivele pentru care îl vizitează atât de des pe agentul economic de la Vornicenii Mici.

În replică la acuzaţiile de sechestrare, Gheorghe Şcheuleac spune că aşa ceva nu s-a întâmplat.

„Pentru faptul că au plecat supăraţi că nu le-am permis controlul până nu-mi arată ordinul de serviciu au găsit motive să spună că este o sechestrare, dar nu este nici pe departe aşa”, a spus administratorul firmei Catyral.

Societatea face parte dintr-un grup mai mare care cuprinde atât ferme de creştere a porcilor, dar şi o fermă de reproducere care se va deschide în curând. Prin propriile ferme, Gheorghe Şcheuleac creşte şi comercializează sau prelucrează în regim propriu un număr de 13.000 de porci anual, fiind astfel unul dintre cei mai importanţi agenţi economici de profil din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grave acuzaţii la adresa inspectorilor ITM Suceava, veniţi a patra oară în control în doar două luni la o societate comercială.
 Vizualizări articol: 10981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Grave acuzaţii la adresa inspectorilor ITM Suceava, veniţi a patra oară în control în doar două luni la o societate comercială4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tinta trimis de
(24 apr 2018, 19:26:20
Ce mare mister , șeful Itm e Creuleac si e cățelușul lui Flutur , mai mereu in mandatul lui Flutur el înflorește in funcții numite politic (soția e directoare pe la protecția copilului sau ceva de genul ) . Pe mandatul lui Nechifor a stat la cutie iar acum a fost numit si scos la hărțuiala . Deci nenea in cauza e clar ca la supărat pe flutur

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei