Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 87 (6797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultatul controalelor

Amenzi de aproape 24.000 de lei ”pe persoană fizică”, aplicate de inspectorii sanitari din Bacău în spitalele de stat din județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controlul încrucișat în spitalele de stat făcut de inspectorii sanitari s-a soldat, în județul Suceava, cu amenzi în valoare de 23.900 de lei. Șeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava,  dr. Dinu Sădean, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în perioada 12-30 martie a.c., cele 9 spitale publice, respectiv Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal  şi Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Boli Cronice Siret, au fost verificate  de o echipă de la Serviciul Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Bacău. „În urma controalelor, au fost aplicate sancţiuni pe persoane fizice pentru nerespectarea precauţiunilor universale, valoarea totală a amenzilor fiind de 23.900 de lei”, a declarat dr. Dinu Sădean. Prin urmare, unitățile medicale, ca persoană juridică, nu au fost sancționate, amenzile fiind aplicate de inspectorii sanitari băcăuani angajaților vinovați de neregulile descoperite.

 

Obiectivele verificărilor

În timp ce spitalele sucevene erau controlate de inspectori de la DSP Bacău, două echipe de la DSP Suceava au efectuat controale în spitalele din municipiul Iaşi şi din judeţul Bacău.

Dr. Sădean a spus că printre obiectivele controlului încrucișat s-au numărat verificarea documentelor privind structura funcţională a unităţilor sanitare cu paturi, verificarea documentelor privind înfiinţarea şi funcţionarea Compartimentelor şi Unităţilor de Primire a Urgenţelor, respectarea normelor privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, asigurarea utilităţilor, a condiţiilor igienico-sanitare în blocurile alimentare ale spitalelor, respectarea normelor privind supravegherea şi controlul infecţiilor asociate actului medical, a modului de aprovizionare cu materiale de curăţenie şi produse biocide, respectiv cantităţile, stocurile, condiţiile de depozitare şi avizele acestor produse, modul de gestionare a deşeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală, protecţia împotriva vectorilor şi modul de efectuare a operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Au fost, de asemenea, verificate respectarea normelor cu privire la unităţile de transfuzie sanguină din spitale, efectuarea examenelor medicale periodice de către personal și a cursurilor de igienă de către angajații de la blocul alimentar şi de la spălătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape 24.000 de lei ”pe persoană fizică”, aplicate de inspectorii sanitari din Bacău în spitalele de stat din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 2679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenzi de aproape 24.000 de lei ”pe persoană fizică”, aplicate de inspectorii sanitari din Bacău în spitalele de stat din județul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei