Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 79 (6789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără izbândă

”Bani pentru tratarea sănătăţii”, miza unor noi tentative de înşelătorie marca ”Accidentul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alte două tentative de înşelătorie prin binecunoscuta de acum metodă a ”Accidentului” au eşuat în aceste zile, după ce persoanele care au fost contactate telefonic de către indivizi necunoscuţi au realizat că ceva nu este în ordine şi au întrerupt convorbirea.

Un prim caz de tentativă de înşelătorie a avut loc în prima zi a lunii aprilie, însă cel care a fost ţinta infractorilor a anunţat abia miercuri după-amiază ce i s-a întâmplat. Bărbatul de 85 de ani, din municipiul Suceava, le-a povestit anchetatorilor că în seara de 1 aprilie, în jurul orei 21.45, a fost apelat telefonic de un bărbat care a început să vorbească nedesluşit şi s-a prezentat ca fiind fratele lui. El îi cerea astfel ajutorul, spunându-i că a suferit un preinfarct şi are nevoie de 3.000 de euro pentru a se trata. Având în vedere că fratele lui avusese cu adevărat un accident rutier în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, bărbatul de 85 de ani l-a întrebat pe cel de la capătul firului unde este soţia lui, iar acesta i-a zis că e la spital, moment în care bătrânul şi-a dat seama că este o înşelăciune şi a închis telefonul. El a sunat-o apoi pe cumnata lui, care i-a spus că totul e în regulă şi nu au apărut probleme medicale la fratele său.

Tot în cursul zilei de miercuri, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Suceava, i-a anunţat pe poliţişti despre faptul că, cu o seară înainte, soţia sa fusese victima unei încercări de înşelăciune, prin acelaşi mod de operare. În jurul orei 22.45, soţia sa a fost sunată de un bărbat ce s-a recomandat drept fiul ei. Acesta i-a povestit femeii că suferise un accident de circulaţie, se afla în stare gravă şi avea nevoie de bani. În acel moment femeia a intrat într-o stare de panică, a început să ţipe, dar soţul acesteia şi-a dat seama că este vorba de o înşelăciune prin metoda „Accidentul”. În momentul în care bărbatul a apucat receptorul telefonului, interlocutorul a întrerupt convorbirea. Cei doi soţi au reuşit să vorbească apoi cu fiul lor, care le-a spus că totul este în ordine. În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor, în cadrul unor dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Bani pentru tratarea sănătăţii”, miza unor noi tentative de înşelătorie marca ”Accidentul”.
 Vizualizări articol: 2366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Bani pentru tratarea sănătăţii”, miza unor noi tentative de înşelătorie marca ”Accidentul”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei