Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 79 (6789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

Vecinul suspectat că l-a omorât pe fostul viceprimar de la Moara, prins şi arestat preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Suspectul din cazul de omor de la Moara, vecinul lui Zamfir Barbă, în vârstă de 53 de ani, fostul viceprimar înjunghiat mortal în gât în apropiere de locuința sa, a fost găsit de polițişti miercuri seară, la domiciliul fratelui său. 

Cristinel Nicolae Drăgoi, în vârstă de 44 de ani, a fost audiat de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta pentru omor. Acesta a fost reținut în arestul poliției județene încă de miercuri noapte, iar ieri a fost prezentat în fața Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile, însă după o analiză foarte detaliată a propunerii, semn că probatoriul nu este încă concludent.

 

Nu recunoaşte

Cristinel Nicolae Drăgoi nu recunoaşte că el a comis fapta de omor şi spune că habar nu are cine l-a omorât pe vecinul său. Martori care să fi văzut direct ce s-a întâmplat nu sunt.  

Bărbatul a mai declarat că a doua zi dimineață, când poliția îl căuta, el a fost plecat la treabă, la muncă cu ziua prin sat, şi nu a fugit. 

Drăgoi recunoaşte că a băut împreună cu Zamfir Barbă, în barul din care au plecat împreună spre case, însă nu şi că l-a omorât.

Anchetatorii au ridicat însă probe de pe cadavru şi de la locul crimei, iar rezultatele acestora vor lămuri  pe parcurs fără dubiu dacă Drăgoi este sau nu autorul.

 

Tăieturi la gât, dar şi lovituri în cap, cu un corp contondent

În urma necropsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, aceasta având multiple plăgi tăiate în zona gâtului, dar şi leziuni frontale. Acestea din urmă au fost provocate cel mai probabil cu un bolovan.   

„Victima prezenta multiple plăgi tăiate în zona gâtului, dar şi leziuni frontale. Medicii legişti au constatat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă plăgilor cervico-laringiene cu aspirat sanguin şi leziunilor meningo cerebrale. Leziunile cervicale s-au putut produce prin loviri multiple cu obiect tăietor, iar cele cranio-cerebrale prin loviri multiple cu obiect contondent”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Aceste leziuni indică destul de clar că victima s-a luptat pentru viața sa.

 

Ce s-a întâmplat în orele dinaintea crimei

Atacul a fost dat la marginea drumului, în fața casei în care stă suspectul.

După agresiune, bărbatul a fost târât într-un beci situat sub o temelie de beton abandonată pe un teren neîngrădit.

 Zamfir Barbă a fost văzut ultima oară în viață de membrii familiei sale marți seară. După ce şi-a terminat treaba, acesta a mers la un bar aflat la câteva sute de metri de casa sa. Aici, a fost văzut la masă cu vecinul Cristinel Nicolae Drăgoi.

„Aseară (n.r. - marți seară), pe la ora 10, a vorbit cu soția lui la telefon şi i-a spus că vine acasă în zece minute. Pe urmă soția a tot aşteptat, dar el nu a mai venit... Dimineață au început să-l caute pe la Moara Carp, la părinții lui, au ajuns şi pe la spital, dar când colo el era mort aici, lângă casă”, a  relatat Sandu Costel, unul dintre vecini.

Imaginile de pe camerele de supraveghere ale barului au arătat în mod clar că victima şi presupusul autor au plecat împreună spre casă. Nu aveau de parcurs decât câteva sute de metri, însă Zamfir Barbă nu a mai ajuns acasă.

Surse judiciare arată că nu există alte piste decât cea legată de vecinul pus sub acuzare. Cei doi ar fi avut şi un conflict în barul în care au stat. Cel mai probabil, fapta a fost comisă tot pe fondul consumului exagerat de alcool şi al unui conflict spontan. 

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cercetările sunt efectuate de ofițeri ai Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vecinul suspectat că l-a omorât pe fostul viceprimar de la Moara, prins şi arestat preventiv.
 Vizualizări articol: 8821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vecinul suspectat că l-a omorât pe fostul viceprimar de la Moara, prins şi arestat preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei