Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 79 (6789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Voluntariat

„Îngeri în primăvară, daruri de lumină” şi „Primăvară în suflete de copil”, acţiuni organizate de Şcoala „Jean Bart” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Jean Bart” Suceava derulează, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), în anul şcolar 2017-2018, proiectul educaţional „Bucuria dăruirii naşte bucurie”.

Conform planului anual de acţiune, în luna martie s-au derulat acţiuni comunitare către trei unităţi beneficiare: Căminul de bătrâni „Sf. Ioan” Suceava, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei şi Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava.

Acţiunile social-caritabile şi activităţile cultural-artistice au fost organizate de prof. Gabriela Ceornodolea, fiind intitulate „Îngeri în primăvară, daruri de lumină”, respectiv „Primăvară în suflete de copil”.

Acţiunile şi programele comunitare, ca activităţi voluntare, reprezintă o oportunitate de învăţare valoroasă, care nu vine prin studierea cărţilor, ci prin implicarea activă şi personală în procesul de învăţare. Astfel, 84 dintre elevii şcolii, alături de 18 părinţi şi 15 cadre didactice, au organizat un Târg de Florii, având ca scop adunarea de fonduri. Banii strânşi au fost redirecţionaţi către achiziţionarea de produse destinate igienei personale, haine, încălţăminte, dulciuri, precum şi produse de curăţenie.

Aşadar, aceste activităţi de voluntariat vor sădi în conştiinţa noii generaţii devotamentul faţă de categoriile sociale defavorizate, vor creşte gradul de integrare socială a acestora şi vor permite elevilor să devină cetăţeni informaţi şi solidari. Prof. Maria Holotă a mulţumit „pentru implicarea, cunoştinţele şi deschiderea tuturor persoanelor care au organizat aceste evenimente sub umbrela SNAC şi care au văzut în acest eveniment oportunitatea de a promova incluziunea socială, dezvoltarea educaţională personală, dezvoltarea abilităţilor persoanelor cu nevoi speciale prin activităţi creative şi încurajarea voluntariatului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Îngeri în primăvară, daruri de lumină” şi „Primăvară în suflete de copil”, acţiuni organizate de Şcoala „Jean Bart” Suceava.
 Vizualizări articol: 2102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Îngeri în primăvară, daruri de lumină” şi „Primăvară în suflete de copil”, acţiuni organizate de Şcoala „Jean Bart” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei