Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 79 (6789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gest simbolic

”Stejarul Centenarului”, plantat în curtea Şcolii Gimnaziale ”Petru Muşat” Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, desfăşurate la Şcoala Gimnazială ”Petru Muşat” Siret, în ziua de 30 martie, în curtea şcolii a fost plantat un stejar intitulat ”Stejarul Centenarului”. Acest stejar va sta alături de alţi doi stejari, care au fost plantaţi în urmă cu 100 de ani spre amintirea evenimentului pe care l-a reprezentat Marea Unire de la 1918.

Astfel de stejari au fost sădiţi acum 100 de ani în curţile mai multor şcoli din ţară, fie de către învăţătorii şcolilor respective, fie (în cazul unor localităţi din Bucovina) de către studenţii bucovineni din Cernăuţi, membri ai Societăţii ”Arboroasa”.

”Aceşti stejari, adevărate monumente vii (pe care trecerea anilor le-a pus pentru o vreme în uitare), au crescut împreună cu bunicii noştri, cu părinţii noştri, cu noi, cu generaţii după generaţii de elevi, amintind de cel mai important moment al istoriei naţionale”, a arătat prof. Dumitru Băncescu, director adjunct. Evenimentul din 30 martie a fost posibil cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, prin Ocolul Silvic Adâncata, care a pus la dispoziţia şcolii puietul, iar la eveniment au participat elevi şi profesori ai şcolii, directoarea Liliana Mocrei şi directorul adjunct Dumitru Băncescu.

„Stejarul Centenarului sperăm să devină (ca şi cei doi Stejari ai Unirii) un simbol al şcolii noastre, un arbore sfânt, pe care urmaşii noştri să-l păzească cu grijă, un arbore care să aducă aminte de marile evenimente ale istoriei, dar şi de atenţia pe care trebuie s-o acordăm ocrotirii mediului”, a mai arătat Dumitru Băncescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Stejarul Centenarului”, plantat în curtea Şcolii Gimnaziale ”Petru Muşat” Siret.
 Vizualizări articol: 2257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Stejarul Centenarului”, plantat în curtea Şcolii Gimnaziale ”Petru Muşat” Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei