Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 74 (6784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Două patrule de poliţie pe schimb pentru prevenirea furturilor la Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţi ai poliţiei judeţene, ai Prefecturii Suceava şi ai Primăriei comunei Şcheia au avut în această săptămână o întâlnire de lucru în cadrul căreia au discutat despre problema infracţionalităţii din comuna Şcheia. Una din cele mai importante măsuri stabilite este cea de asigurare a unor activităţi de patrulare în sistem integrat. Este vorba de patrule mixte, care să fie formate dintr-un poliţist de la Postul comunal Şcheia şi un poliţist local din Şcheia. În acest fel va fi asigurată prezenţa a două patrule de poliţie pe raza localităţii, în loc de una.

Reamintim că la Şcheia a fost înfiinţată Poliţia Locală Şcheia, care are 11 angajaţi, cu tot cu şef. Poliţiştii locali nu au deocamdată nici o maşină pentru patrulare auto, astfel că angrenarea lor în patrule mixte este cea mai potrivită din mai multe puncte de vedere.

Tot în cadrul întâlnirii a fost analizată situaţia sistemelor de monitorizare video, fiind dispuse măsuri de relocare a unor camere video sau de reorientare a acestora către zone de risc infracţional sau pe anumite trasee de deplasare.   

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au arătat că în urma suplimentării numărului de poliţişti de la Şcheia, în perioada august-octombrie 2017, concomitent cu patrularea în sistem integrat, cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, s-a înregistrat o scădere cu 50% a fenomenului infracţional la Şcheia.

În cadrul întâlnirii găzduite de Prefectura Suceava a fost prezentată situaţia operativă şi au fost dispuse acţiuni comune cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, în special în vederea prevenirii abandonului şi absenteismului şcolar şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile. Accentul se va pune şi pe tragerea la răspundere a părinţilor care îşi neglijează copiii ori chiar îi îndeamnă să comită infracţiuni.

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava au prezentat un manual de pregătire juridică antiinfracţională şi antivictimală realizat pe înţelesul copiilor din ciclul primar, care va fi utilizat în activităţile preventive şi de orientare a tinerilor.

La întâlnire au fost prezenţi prefectul Sucevei, Mirela Elena Adomnicăi, şeful poliţiei judeţene, comisarul-şef Adrian Buga, precum şi adjunctul acestuia pe linie judiciară, comisarul-şef Manuel Bordeian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două patrule de poliţie pe schimb pentru prevenirea furturilor la Şcheia.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Două patrule de poliţie pe schimb pentru prevenirea furturilor la Şcheia1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei