Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 74 (6784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Catedrala „Naşterea Maicii Domnului”

Zeci de copii aflaţi în dificultate au participat la acţiunea ”Lumina din sufletele noastre”, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii aflaţi în dificultate au participat joi, 29 martie, la Catedrala „Naşterea Maicii Domnului” din Gura Humorului, la acţiunea ”Lumina din sufletele noastre”. Au participat preşcolari, şcolari şi tineri din cadrul Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, care se ocupă de 125 de beneficiari. Dintre aceştia, în jur de 20 de copii şi tineri au susţinut un program artistic-tematic, emoţionant, legat de sărbătorile pascale, în prezenţa invitaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, a preotului paroh Mircea Nuţu, a preotului Dumitru Bliorţu şi a preotului Dorin Moroşan, a interpretei de muzică bucovineană Manuela Pohoaţă, dar şi a celorlalţi invitaţi din oraşul Gura Humorului şi din judeţ. Momentele prezentate au reuşit să împletească, într-un mod deosebit, pricesne şi sfaturi de suflet, „decalogul tăcerii”, dar şi mesaje cu iz pascal.

„În ciuda emoţiilor cu greu mascate, participanţii au transmis cu bucurie invitaţilor ceea ce ei au învăţat pe parcursul celor 30 de zile: să creadă în ei şi în ceea ce pot face, şi, mai presus de orice, să creadă că, avându-l pe Dumnezeu alături, îşi pot înmulţi talentele”, a spus Mihaela Pintilie, şefa Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.

 

Atelier de încondeiat ouă

La intrarea în Catedrala „Naşterea Maicii Domnului” din Gura Humorului a avut loc un atelier de încondeiat ouă, la care au participat tineri din cadrul instituţiei de protecţie socială, făcând demonstraţie de încondeiat ouă. Îndrumarea tehnică a fost asigurată de voluntari şi localnici din Moldoviţa, care fac parte din Grupul Local de Tineret Moldoviţa, elevi la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, care duc mai departe tradiţia locală de închistrit ouă. Invitaţi speciali au fost elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Dosoftei” din Suceava, coordonaţi de preotul Bogdan Cojoleanca, directorul Seminarului Teologic din Suceava, care au impresionat până la lacrimi publicul cu interpretarea unor pricesne.

„Aducem mulţumiri preotului paroh Mircea Nuţu din Gura Humorului pentru găzduire, dar şi pentru cadourile oferite (icoane şi fructe), elevilor voluntari din cadrul Grupului Local de Tineret din Moldoviţa, sponsorilor noştri de seamă, familiei Alinei Bibolaru din Moldoviţa, care a bucurat copiii şi tinerii din cadrul serviciului cu daruri constând în dulciuri (ouă, iepuraşi şi buburuze din ciocolată) şi fructe. Aducem mulţumiri Tipografiei Terra Design din Gura Humorului pentru grafica şi printarea afişelor şi invitaţiilor prezenţi la eveniment”, a spus Maria Ulici, coordonator personal de specialitate - Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copii aflaţi în dificultate au participat la acţiunea ”Lumina din sufletele noastre”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de copii aflaţi în dificultate au participat la acţiunea ”Lumina din sufletele noastre”, la Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei