Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 74 (6784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

”Săptămâna conştientizării autismului”, la Centrul Şcolar din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În preajma Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, marcată în fiecare an la nivel global pe 2 aprilie, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) ”Sf. Andrei” Gura Humorului s-a desfăşurat, în perioada 26-30 martie, proiectul educativ ”Săptămâna conştientizării autismului – sprijin, educaţie, diversitate pentru copiii cu autism”. Scopul acţiunilor derulate a fost acela de a atrage atenţia asupra problematicii autismului, dar şi creşterea gradului de conştientizare de către membrii comunităţii a nevoilor speciale ale persoanelor cu autism.

Săptămâna a debutat cu realizarea unei expoziţii cu lucrări ale copiilor cu TSA, fotografii cu aspecte din activităţi, afişe. Cadrele didactice din şcoală au purtat ecusoane albastre în semn de solidaritate cu aceşti copii. Activităţi realizate în parteneriat cu Clubul Copiilor Gura Humorului, Şcoala Gimnazială ”Petru Comarnescu”, Detaşamentul de Jandarmerie Gura Humorului, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava au constituit oportunităţi pentru a împărtăşi informaţii despre autism prin distribuirea de flyere, prin dialog, oportunităţi pentru crearea unor situaţii noi, diverse, pentru copiii cu TSA.

Coordonatoarea acţiunilor, prof. Cristina-Mihaela Danilov, a spus că „socializarea, stimularea unui comportament echilibrat în situaţii diferite, detensionarea psihică, reducerea anxietăţii au drept consecinţă adaptarea la schimbare. Acest fapt se realizează prin desensibilizare treptată, cu paşi mici, cu sprijin, înţelegere şi acceptare”.

 

”Colorează-mi lumea prin dans, cântec, poezie, joacă!”

S-au implicat în acţiuni de parteneriat profesorii Liliana Pintelescu, Isabella Istrate, Gabriela Sîrbu, Neonila Dascălu, Cristina Danilov, Mirela Strugariu, alături de persoane din instituţii partenere. Joi, 29 martie, s-a desfăşurat activitatea ”Colorează-mi lumea prin dans, cântec, poezie, joacă!” cu şi pentru 40 de elevi cu TSA. Un număr mare de profesori şi instructori de educaţie care lucrează cu aceşti copii s-au implicat în organizarea acţiunilor, fiind susţinuţi de director prof. Mihail Ciocoiu, director adjunct prof. Cătălina Poclitaru, iar părinţii au fost prezenţi alături de copii şi cadre didactice. Activitatea a debutat cu un colaj de poezii şi cântece de primăvară, urmat de ritmoterapie. S-a format o horă mare a bucuriei, cu adulţii şi copiii prezenţi, apoi copacul mânuţelor, atelierele de joacă, baloanele albastre, baloane de săpun şi muzica au stimulat pozitiv comportamentul copiilor.

S-au implicat cu entuziasm în toate activităţile organizate prof. Mihaela Ciornei, Gabriela Sîrbu, Neonila Dascălu, Liliana Pintelescu, Diana Groza, Maria Fînar, Ioan Huţanu, Isabella Istrate, Gabriela Diacon, Mariana Strugariu, Cristina Danilov, Oltea Sahlean, Sonia Caraciuc, Monica Jucan, Liliana Cojoleancă, Georgeta Buzoianu, Elena Ruscan, Ana Casandrei, Ingrid Chelariu, Giorgiana Cioban, Mihai Breabăn, Claudia Dumbravă, Maria Coorduneanu, Ionela Duduman, instructori de educaţie Liliana Nicoraş, Marinela Coca, Constantin Donisan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Săptămâna conştientizării autismului”, la Centrul Şcolar din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Săptămâna conştientizării autismului”, la Centrul Şcolar din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei