Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 74 (6784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Consiliul Judeţean a aprobat înfiinţarea unui parc industrial în apropierea Aeroportului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în ședinţa de ieri, o hotărâre pentru iniţierea demersurilor de construire a unui parc industrial pe locaţia și în apropierea Centrului Economic Bucovina, în orașul Salcea, lângă Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Înainte de votul pentru proiect, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că prin aprobarea acestei hotărâri se intră în linie dreaptă cu procedurile pentru intenţia de a înfiinţa un parc industrial. Flutur a spus că pentru aceasta urmează să fie demarate procedurile pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni pentru administrarea parcului, stabilirea modului de atribuire pentru administrarea parcului, stabilirea regulamentului de funcţionare, procedura de selecţie a firmelor care urmează să-și desfășoare activitatea în această locaţie, dar și depunerea documentaţiei pentru acordarea denumirii de parc industrial.

La rândul său, consilierul PSD, Dan Ioan Cușnir, a spus că proiectul de hotărâre în cauză ar fi trebuit să fie mult mai bine realizat, considerând că prioritatea administraţiei judeţene ar trebui să fie dezvoltarea aeroportului. „Mă așteptam la ceva mai pragmatic. Acest proiect este pentru iniţierea unui demers și nu cred că era nevoie de o Hotărâre de Consiliu Judeţean, dacă în această hotărâre nu apar cheltuieli”, a arătat Cușnir. El a precizat că înainte de a se lua o decizie cu privire la un parc industrial trebuiau analizate motivele care au dus la „eșecul” Centrului Economic Bucovina și dacă nu ar fi fost mai oportună amenajarea unui parc industrial în zona fostei Termica sau în comuna Șcheia, unde sunt peste 370 de agenţi economici. Dan Cușnir a arătat că și asocierea CJ Suceava cu localităţile Salcea și Adâncata poate fi considerată a fi „o faţadă politică” pentru acest proiect, pentru a se construi niște drumuri în beneficiul acestora, și că o asociere mai potrivită ar fi fost cu Universitatea Suceava. În răspunsul său, Gheorghe Flutur a spus că în hotărâre se prevăd etapele pentru promovarea proiectului parcului industrial și strategia administraţiei judeţene pentru acest proiect. „Aici vorbim de parcul industrial care se va numi Bucovina 1. Pot să urmeze și altele. Dar acum trebuie să găsim o utilitate terenurilor și clădirilor pe care le avem la Centrul Economic Bucovina”, a arătat Flutur. El a mai explicat că prin această hotărâre se adoptă întreaga strategie pe care CJ Suceava o va urma pentru dezvoltarea unui parc industrial. Pe de altă parte, Dan Cușnir a spus că se va abţine de la votul pentru acest proiect, „pentru că nu poate să voteze lucruri care nu sunt clare”. După o pauză de consultări solicitată de consilierul PSD Dan Cușnir, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 35 de voturi "pentru" și o abţinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean a aprobat înfiinţarea unui parc industrial în apropierea Aeroportului Suceava.
 Vizualizări articol: 2776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consiliul Judeţean a aprobat înfiinţarea unui parc industrial în apropierea Aeroportului Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei